Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

Ο Φίλιππος Σαχινίδης νέος υπουργός Οικονομικών…

Ο Φίλιππος Σαχινίδης είναι ο διάδοχος του Ευάγγελου Βενιζέλου στην ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, όπως ανακοινώθηκε από το γραφείο του Πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου. Η ορκωμοσία του έχει προγραμματιστεί για τις 14.45 το μεσημέρι σήμερα. Ο κ. Σαχινίδης αναβαθμίζεται από τη θέση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, που κατείχε τα τελευταία 2,5 χρόνια...


Βιογραφικό σημείωμα
Ο Φίλιππος Σαχινίδης γεννήθηκε το 1963 και μεγάλωσε στη Λάρισα, όπου τελείωσε το Λύκειο.
Σπούδασε Οικονομικά στην Ανωτάτη Βιομηχανική Σχολή Πειραιώς και συνέχισε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο Πανεπιστήμιο City της Νέας Υόρκης (Queens College), ενώ απέκτησε διδακτορικό δίπλωμα από Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ. Έλαβε υποτροφία από το Συμβούλιο Οικονομικών και Κοινωνικών Ερευνών της Μεγάλης Βρετανίας.
Την περίοδο 1991 - 1994 δίδαξε Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ (Σχολή Διοίκησης).
Είναι τραπεζικό στέλεχος. Ξεκίνησε την επαγγελματική του σταδιοδρομία ως ερευνητής στο Ίδρυμα Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ). Εργάστηκε ως ειδικός σύμβουλος στο Οικονομικό Γραφείο του Πρωθυπουργού, Κώστα Σημίτη.
Υπήρξε πρόεδρος της Επιτροπής «Απασχόληση: Κίνδυνοι, Προκλήσεις, Προοπτικές» και μέλος της Επιτροπής «Κράτος-Αγορά και Παροχή Δημόσιων Αγαθών», του ΙΣΤΑΜΕ.
Στις εκλογές του 2007 εξελέγη Βουλευτής Λάρισας. Την περίοδο 2007 - 2009 ήταν μέλος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου και Γραμματέας του Τομέα Ανάπτυξης του ΠΑΣΟΚ. Είναι μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ.
Στις εκλογές του 2009 επανεξελέγη Βουλευτής και ανέλαβε Υφυπουργός Οικονομικών.
Έχει αναπτύξει πλούσιο συγγραφικό έργο με δημοσιεύσεις σε ακαδημαϊκά περιοδικά, σε συλλογικούς τόμους, στον περιοδικό Tύπο και σε εφημερίδες.
Είναι παντρεμένος με τη Ράνια Καραγεώργου από το 1990 και έχει ένα γιο 18 ετών, το Δημήτρη.