Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

Ν. Πακ: "Η Ελλάδα πρέπει να ξεκινήσει διάλογο με τους υπεύθυνους στη Μακεδονία"

Μέσα στην «τούρλα του Σαββάτου» ήρθε και το Ευρωκοινοβούλιο των «συμμάχων» χωρών και με 582 ψήφους υπέρ και 70 κατά, ζητά την άμεση έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την ΠΓΔΜ, παρά την αντιπαράθεση για το όνομα της χώρας.
Σε ψήφισμα που ενέκρινε την Τετάρτη το Ευρωκοινοβούλιο,....
σύμφωνα με την DW, κάνει έκκληση να οριστεί ημερομηνία για έναρξη διαπραγματεύσεων «χωρίς καθυστέρηση» μάλιστα. Επιπλέον εκφράζει «την έντονη λύπη του» γιατί η διένεξη για το όνομα εξακολουθεί να εμποδίζει την ένταξη της χώρας.

Χαρακτηριστική, σύμφωνα πάντα με την
DW, για μεγάλη μερίδα των ευρωβουλευτών είναι η άποψη που εξέφρασε η Γερμανίδα ευρωβουλευτής Ντόρις Πακ. «Πρέπει να κάνουμε έκκληση προς την Ελλάδα να ξεκινήσει άμεσα διάλογο με τους υπεύθυνους στη Μακεδονία για να λυθεί το πρόβλημα, δεδομένου μάλιστα ότι έχουν ξεσπάσει και πάλι εθνοτικές συγκρούσεις στη χώρα αυτή. Δεν είναι δυνατόν να έχει ανακηρυχθεί υποψήφια χώρα από το 2005 και να παραμένει στάσιμη το 2012. Αυτό πυροδοτεί τον εθνικισμό και δε διευκολύνει τις σχέσεις καλής γειτονίας», δήλωσε η πιο πάνω Ευρωβουλευτής στην Deutsche Welle.

Η ίδια Ευρωβουλευτής επισήμανε πως «Δεν μπορώ να κρίνω ποιος λέει την αλήθεια και ποιος όχι. Αντιλαμβάνομαι ότι με τη σημερινή κατάσταση και τα προβλήματα της Ελλάδας προφανώς είναι δύσκολο να λυθεί και αυτό το πρόβλημα. Θα ήταν καλύτερο να είχε ήδη λυθεί προ πολλού, αλλά καμία από τις προηγούμενες κυβερνήσεις δεν ήταν διατεθειμένη να το λύσει. Τώρα ήρθε η ώρα να βρεθεί λύση. Ίσως από εκείνους που δεν έχουν έντονη κομματική ταυτότητα».

Ποιους άραγε εννοεί (αναφερόμενη προφανώς στην Ελλάδα) ότι δεν έχουν έντονη κομματική ταυτότητα;;;
http://www.hassapis-peter.blogspot.com/2012/03/blog-post_3963.html