Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

Μαρία Φραγκάκη: "Διότι δεν συνεμορφώθην με τις υποδείξεις..."


Τη δασκάλα Μαρία Φραγκάκη, διευθύντρια στο 2ο Δ.Σ. Παιανίας, δεν την γνωρίζουμε προσωπικά. Την γνωρίσαμε τις τελευταίες μέρες μέσα από την κλήση για απολογία της από τον περιφερειακό δ/ντή Ιωάννη Κουμέντο, και την ολόψυχη στήριξη στο πρόσωπό της συναδέλφων της, συλλόγων δασκάλων και νηπιαγωγών και γονέων της περιοχής που εργάζεται.


Η υπόθεση με λίγα λόγια έχει ως εξής: Η εκπαιδευτικός καλείται σε απολογία, γιατί όπως υποστηρίζει ο περιφερειακός δ/ντής, κος Κουμέντος δεν υλοποίησε την εγκύκλιο 1477/8-2-12 και διέπραξε «το πειθαρχικό παράπτωμα της ατελούς εκπλήρωσης υπαλληλικού καθήκοντος γιατί αρνείται να εκτυπώσει και να αναρτήσει, σε εμφανές σημείο αφίσα της ευρωπαϊκής πράξεως "Στήριξη των σχολείων με Ενιαίο Αναμορφωμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα”», «ώστε να είναι διαθέσιμη σε κάθε έλεγχο»!

Όλα αυτά γιατί η συνάδελφος Φραγκάκη ζήτησε μελάνι, χαρτί, πετρέλαιο και αντιμετώπιση οξυμμένων προβλημάτων στη λειτουργία του σχολείου που σχετίζονται με την ασφάλεια και την καθημερινότητα των μαθητών και των εκπαιδευτικών.

Ο περιφερειακός δ/ντής θεωρεί αυτονόητο ότι η δ/ντρια θα πρέπει να εκτυπώσει και να βάλει τις αφίσες σε κάθε τάξη ανεξάρτητα από το γεγονός ότι το σχολείο δεν έχει καθόλου έγχρωμο μελάνι. Έπρεπε μήπως να καταβάλλει το κόστος η ίδια ή να βρει χορηγούς ;(!) Ο κ. Κουμέντος δεν ενδιαφέρθηκε για το αν είχε μείνει εκείνη την περίοδο για δύο μέρες, το σχολείο χωρίς πετρέλαιο και με σοβαρά προβλήματα στον καυστήρα και χρειάστηκε η μαχητική στάση της δ/ντριας και η μαζική κινητοποίηση των γονέων για να λυθούν αυτά τα ζητήματα. Ότι το σχολείο δεν έχει πάρει ούτε τη δραματικά μειωμένη κρατική χρηματοδότηση από τη σχολική επιτροπή εδώ και πολύ καιρό. Ότι έγινε συγκέντρωση και σχετικό έγγραφο από τους διευθυντές όλων των σχολείων τόσο στην πρωτοβάθμια όσο και στη δευτεροβάθμια προς τη σχολική επιτροπή, για να αντιμετωπιστεί το οξυμμένο οικονομικό πρόβλημα των σχολείων του Δήμου Παιανίας.


Η alfavita.gr βρίσκεται στο πλευρό της διωκόμενης δασκάλας. Η αλληλεγγύη είναι ο πολιτισμός των εργαζομένων, όσων ενώνουν την αγωνία και τους αγώνες τους για το παρόν και το μέλλον της εκπαίδευσης.


alfavita.gr, 29/2/2012