Σάββατο 24 Μαρτίου 2012

Στον «αέρα» η Επιμόρφωση Β Επιπέδου

Στον «αέρα» η Επιμόρφωση Β Επιπέδου
ΡΕΠΟΡΤΑΖ:esos.gr
H ολοκλήρωση και το κλείσιμο των προγραμμάτων προγραμμάτων επιμόρφωσης εκπαιδευτικών για την αξιοποίηση των ΤΠΕ στην εκπαιδευτική διαδικασία (Οκτώβριος 2011- Μάρτιος 2012) δεν μπορεί να γίνει χωρίς τη δική μας σύμφωνη γνώμη.


Την προειδοποίηση αυτή στέλνουν με επιστολή τους στον υπουργό Παιδείας Γ. Μπαμπινιώτη 69 Επιμορφωτές , επειδή υπουργική απόφαση βάζει όριο (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΣΧΕΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΜΑΣΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΟ ΦΕΚ) με αναδρομική ισχύ στις αμοιβές τους για το επιμορφωτικό έργο που έχουν ήδη προσφέρει.
Οι Επιμορφωτές θεωρούν ότι η εν λόγω απόφαση είναι κατάφορα άδικη και ανήθικη και ότι δυναμιτίζει τους στόχους της επιμορφωτικής διαδικασίας.
Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ
ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΕΣ Β΄ ΕΠΙΠΕΔΟΥ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ
ΤΠΕ ΣΤΗ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ
22/03/2012
ΠΡΟΣ : Υπουργό Παιδείας
Γενικό Γραμματέα του
ΥΠΔΒΜΘ
ΚΟΙΝ.: Υπουργό Οικονομίας
Γεν. Γραμματέα
Υπουργείου Οικονομίας
Πρόεδρο του ΙΕΠ
Πρόεδρο του ΟΕΠΕΚ
Πρόεδρο του Διόφαντου
ΔΟΕ
ΟΛΜΕ
ΘΕΜΑ: «Μη καταβολή δεδουλευμένων-επιστολή
διαμαρτυρίας»
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ
Αξιότιμοι Κύριοι και Κυρίες,
Είμαστε επιμορφωτές Β΄ επιπέδου και υλοποιούμε την Γ΄ περίοδο προγραμμάτων επιμόρφωσης εκπαιδευτικών για την αξιοποίηση των ΤΠΕ στην εκπαιδευτική διαδικασία (Οκτώβριος 2011- Μάρτιος 2012).
Κατά τις προηγούμενες επιμορφωτικές περιόδους πληρωθήκαμε με βάση το δελτίο του έργου το οποίο ορίζει ξεκάθαρα τις αμοιβές μας και το οποίο ίσχυε και κατά την έναρξη της τρίτης περιόδου. Αποδεχτήκαμε λοιπόν και την τρέχουσα συνεργασία με βάση τα ισχύοντα στις προηγούμενες περιόδους.
Όμως, η Κοινή Υπουργική Απόφαση Αριθμ. 22331/12 (ΦΕΚ – 673 Β/7-3-2012) που ανακοινώθηκε λίγο πριν τη λήξη της επιμορφωτικής περιόδου, αθετεί μονομερώς και αναδρομικά από 24-05 2011 αυτή τη συμφωνία θέτοντας τέτοια όρια στις αμοιβές μας, που δεν επιτρέπουν να πληρωθούμε για το επιμορφωτικό έργο που έχουμε ήδη προσφέρει και το οποίο δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί.
Θεωρούμε ότι η εν λόγω απόφαση είναι κατάφορα άδικη και ανήθικη και ότι δυναμιτίζει τους στόχους της επιμορφωτικής διαδικασίας.
Ζητούμε άμεση ρύθμιση επί της υπουργικής απόφασης, ώστε να είναι εφικτή η καταβολή των δεδουλευμένων μας.
Η ολοκλήρωση των προγραμμάτων επιμόρφωσης, που πρόκειται να γίνει την επόμενη εβδομάδα, όπως η αποστολή των φακέλων φυσικού και οικονομικού αντικειμένου που πρόκειται να γίνει το αμέσως επόμενο διάστημα, απαιτούν την υπογραφή όλων των εμπλεκομένων επιμορφωτών, συνεπώς η ολοκλήρωση και το κλείσιμο των προγραμμάτων αυτών δεν μπορεί να γίνει χωρίς τη δική μας σύμφωνη γνώμη.
Από τη στιγμή που αθετούνται μονομερώς εκ μέρους της Πολιτείας οι συμφωνίες με βάση τις οποίες συμμετείχαμε στα επιμορφωτικά προγράμματα, δηλώνουμε ότι δεν θα υπογράψουμε τα παρουσιολόγια που υπολείπονται, τις συμβάσεις και τα έντυπα φυσικού και οικονομικού αντικειμένου.
Σε αυτή την ύστατη ώρα, είναι το μόνο μας όπλο.
ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ
http://esos.gr/epimorfosi/ta-nea/item/27956-23-3-2012.html