Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

Απαλλάχτηκε με βούλευμα ο Παναγιώτης Ψωμιάδης για την υπόθεση των σχολικών δρομολογίων

 ImageΑπαλλάσσεται ο Παναγιώτης Ψωμιάδης από τις κατηγορίες σχετικά με τις οικονομικές υπερβάσεις στις συμβάσεις για τα σχολικά δρομολόγια κατά τη νομαρχιακή του θητεία όπως αποφάσισε με βούλευμα του το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης.

Ειδικότερα, με το υπ' αριθμόν 90/2012 βούλευμα του δικαστικού συμβουλίου, ο τελών εν αργία Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας απαλλάσσεται από την κατηγορία της απιστίας στην υπηρεσία σε βάρος του δημοσίου κατ' εξακολούθηση, ενώ για την ίδια πράξη απαλλάσσεται ο πρώην αντινομάρχης Θεσσαλονίκης, Γιώργος Τσαμασλής.

Με το ίδιο βούλευμα, απαλλάσσονται και τρεις εκπρόσωποι ιδιωτικών τουριστικών επιχειρήσεων, όπως επίσης και ένας εκπρόσωπος του ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης, που αντιμετώπιζαν την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας στην παραπάνω πράξη.

Το δικαστικό συμβούλιο, στην απόφασή του, επικαλείται το νόμο 3731/2008 που νομιμοποίησε αναδρομικά τις συμβάσεις μεταφοράς των μαθητών, στις οποίες δεν τηρήθηκαν οι προβλεπόμενες διαδικασίες.

Στη δε σχετική πρότασή της, η αντεισαγγελέας Εφετών κάνει αναφορά σε αποφάσεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου που επικύρωσε τις συγκεκριμένες συμβάσεις των νομαρχιών. Επίσης, όπως επισημαίνεται στην εισαγγελική πρόταση, τόσο ο Π. Ψωμιάδης όσο και ο Γ. Τσαμασλής, δεν ενήργησαν με δόλο για να ωφεληθούν οι ίδιοι, αλλά αντιθέτως ενήργησαν καλόπιστα απευθυνόμενοι δημοσίως σε κάθε αρμόδια υπηρεσία και υπουργείο προκειμένου να βρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση για την μεταφορά των μαθητών.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
 
http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=36603&Itemid=131