Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

Διώκεται ο Πρόεδρος του Συλλόγου ΠΕ Θήρας γιατί σχολίασε τις κρίσεις των Διευθυντών

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΗΡΑ: 21-03-2012
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
ΘΗΡΑΣ
Ταχ. Διεύθυνση : ΦΗΡΑ-ΘΗΡΑ ΠΡΟΣ: - ΔΟΕ
Ταχ. Κώδικας : 84700 -Συλλόγους Εκπ/κών Π.Ε
-Αιρετούς ΑΠΥΣΠΕ Ν. Αιγαίου
Τηλέφωνο & Fax: 22860 81233 - Αιρετούς ΠΥΣΠΕ Κυκλάδων
Ε-mail :
spethiras@gmail.com Κοιν : - Όλα τα μέλη του Συλλόγου
Site : spethiras.blogspot.com
ΑΠΟΦΑΣΗ Δ.Σ.

Το Δ.Σ. του συλλόγου μετά την παραπομπή στο ΑΠΥΣΠΕ Ν. Αιγαίου του προέδρου του συλλόγου Φραγκίσκου Λάβαρη, «προκειμένου να δικαστεί γιατί υπέπεσε στο πειθαρχικό παράπτωμα της κριτικής κατά πράξεων της προϊσταμένης αρχής», για ραδιοφωνική συνέντευξη που είχε δώσει πριν 6 μήνες σε σχέση με τις κρίσεις διευθυντών, καταδικάζει απερίφραστα την ενέργεια αυτή της διοίκησης, ως σκόπιμη κίνηση εκφοβισμού , φίμωσης της ελευθερίας του λόγου και προσωπικής του δίωξης.

Μετά και την απόφαση του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. να στηρίξει συνδικαλιστικά και νομικά τον διωκόμενο συνάδελφο καλούμε:
Τους συναδέλφους αιρετούς στο ΑΠΥΣΠΕ Ν. Αιγαίου και στο ΠΥΣΠΕ Κυκλάδων να πάρουν ενεργά θέση και να στηρίξουν τον διωκόμενο συνάδελφο.
Τους συλλόγους Π.Ε , τους συλλόγους εκπαιδευτικών, τις ΕΛΜΕ και τα εργατικά σωματεία, με ανακοινώσεις και αποφασιστική συλλογική δράση να ακυρώσουν αυτές τις πρακτικές διώξεων της διοίκησης.
Στηρίζουμε και συμπαραστεκόμαστε στο διωκόμενο συνάδελφο και απαιτούμε να σταματήσει αμέσως κάθε διαδικασία και δίωξη εναντίον του.

ΟΙ ΔΙΩΞΕΙΣ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ
Από το Δ.Σ. του Συλλόγου
Αθήνα 8/3/2012
Προς
Τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε.

Απόφαση Δ.Ο.Ε.

Το Δ.Σ. της ΔΟΕ λαμβάνοντας υπόψη του την απόφαση του συλλόγου της Θήρας σχετικά με την κλήση σε προκαταρκτική ανάκριση του προέδρου του συλλόγου Φραγκίσκου Λάβαρη για ραδιοφωνική συνέντευξη που είχε δώσει σε σχέση με τις κρίσεις Διευθυντών, επισημαίνει τα εξής:

1. Θεωρεί ότι η κλήση σε εξέταση του συναδέλφου στα πλαίσια προκαταρκτικής έρευνας, μετά από ανώνυμη καταγγελία και αφού παρήλθαν 6 σχεδόν μήνες , είναι σκόπιμη κίνηση εκφοβισμού και φίμωσης της ελευθερίας του λόγου και προσωπικής δίωξής του.

2. Εντάσσεται στη συνολικότερη επίθεση που έχουν επιδοθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα τα διοικητικά στελέχη της εκπαίδευσης σε κάθε φωνή που ασκεί κριτική, διατυπώνει διαφορετική γνώμη και άποψη για το τι συμβαίνει στην εκπαίδευση.

3. Εντάσσεται στη συνολικότερη επίθεση και συκοφάντηση που δέχεται το εκπαιδευτικό κίνημα από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου παιδείας, πολιτική ηγεσία που είναι υπεύθυνη για τα μεγάλα προβλήματα που δημιουργεί η συνεχιζόμενη αντεργατική και αντιεκπαιδευτική πολιτική της συγκυβέρνησης.

4. Το Δ.Σ. της ΔΟΕ στηρίζει συνδικαλιστικά, οικονομικά και νομικά τον διωκόμενο συνάδελφο.

5. Το Δ.Σ. της ΔΟΕ θα παραστεί στην κλήση σε απολογία που καλείται από το ΑΠΥΣΠΕ Νότιο - Ανατολικού Αιγαίου ως μάρτυρας υπεράσπισης στα πλαίσια όποιας άλλης διαδικασίας.

ΟΙ ΔΙΩΞΕΙΣ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ

Από τη Δ.Ο.Ε.