Πέμπτη 19 Απριλίου 2012

Βενιζέλος: Ήμουν κατά της προσφυγής στο ΔΝΤ!


Βενιζέλος: "Ήμουν κατά της προσφυγής στο ΔΝΤ" : Τα τρία μεγάλα θέματα είναι πώς διαχειριζόμαστε το Μνημόνιο, πώς διαχειριζόμαστε όλα τα μεγάλα θέματα πέραν του Μνημονίου και πώς θα κυβερνηθεί η χώρα, είπε Τα τρία μεγάλα θέματα είναι πώς διαχειριζόμαστε το Μνημόνιο, πώς διαχειριζόμαστε όλα τα μεγάλα θέματα πέραν του Μνημονίου και πώς θα κυβερνηθεί η χώρα, είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος σε τηλεοπτική συνέντευξη που παραχώρησε στο Mega.
Ο κ. Βενιζέλος επισήμανε ότι η χώρα οδηγήθηκε στο πρώτο Μνημόνιο κατ’ ανάγκη, ενώ δήλωσε πως ο ίδιος δεν γνωρίζει τι έγινε στις διαπραγματεύσεις τότε, και πρόσθεσε ότι ήταν κατά της προσφυγής στο ΔΝΤ. Παράλληλα, υποστήριξε ότι στο διάστημα εκείνο η ΕΕ δεν καταλάβαινε, ενώ χαρακτήρισε τον τότε πρόεδρο της ΕΚΤ, Ζαν Κλωντ Τρισέ, «συντηρητικό».
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ χαρακτήρισε τραγωδία το γεγονός ότι στο ΔΝΤ έχει προσφύγει η ευρωζώνη, ενώ χαρακτήρισε το πρώτο Μνημόνιο ελλιπές, καθώς βασίστηκε στο ότι το χρέος της χώρας θα καθίστατο βιώσιμο χωρίς μείωση, «κούρεμα» και PSI.
Το «λεφτά υπάρχουν» ήταν λάθος
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ανέφερε ότι το προεκλογικό «λεφτά υπάρχουν» ήταν λάθος και ότι στη διάρκεια των πρώτων μηνών διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ χάθηκαν οι ρυθμοί, προσθέτοντας ότι έπρεπε να είχαν ληφθεί μέτρα τόσο ως μήνυμα στις αγορές όσο και για τον περιορισμό του ελλείμματος.
Η επίθεση στον Σαμαρά
«Επανάληψη των εκλογών είναι απειλή του κ. Σαμαρά», τόνισε ο κ. Βενιζέλος, προσθέτοντας ότι κάτι τέτοιο θα συνιστούσε πέραν όλων των άλλων «διάλυση της Οικονομίας».
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υπογράμμισε ότι η χώρα δεν πρέπει να περιέλθει σε κατάσταση ακυβερνησίας, πρόσθεσε ότι «εμμονή με την πρωθυπουργία έχει ο κ. Σαμαράς» και πως ο ίδιος δεν ενδιαφέρεται να είναι «ο πρωθυπουργός». «Το θέμα μου δεν είναι να γίνω πρωθυπουργός», είπε χαρακτηριστικά.
Ο κ. Βενιζέλος είπε ότι ο ίδιος κατέβαλε αγωνιώδεις προσπάθειες για την χώρα, και πρόσθεσε ότι το ΠΑΣΟΚ πρέπει να είναι πρώτο κόμμα, ώστε να ηγηθεί της προσπάθειας δημιουργίας μιας φιλοευρωπαϊκής προοδευτικής πλειοψηφίας που θα οδηγήσει την χώρα από το Μνημόνιο στο Εθνικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης.

zougla.gr
http://olympia.gr/2012/04/18/%ce%b2%ce%b5%ce%bd%ce%b9%ce%b6%ce%ad%ce%bb%ce%bf%cf%82-%ce%ae%ce%bc%ce%bf%cf%85%ce%bd-%ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%ac-%cf%84%ce%b7%cf%82-%cf%80%cf%81%ce%bf%cf%83%cf%86%cf%85%ce%b3%ce%ae%cf%82-%cf%83%cf%84/