Τρίτη 24 Απριλίου 2012

Βενιζέλος: Λάθος του Γιώργου το πρώτο μνημόνιο

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τάχθηκε ξανά κατά της πολιτικής του Γ. Παπανδρέου και μίλησε για την ανάγκη «εθνικής συμμαχίας δυνάμεων υπευθυνότητας».

Βενιζέλος: Λάθος του Γιώργου το πρώτο μνημόνιο
Υπέρ των μετεκλογικών συνεργασιών τάχθηκε σε συνέντευξή του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, προτάσσοντας την ανάδειξη μιας «εθνικής συμμαχίας δυνάμεων υπευθυνότητας».
«Αποδεδειγμένα το ΠΑΣΟΚ είναι υπέρ των συνεργασιών γιατί κανένα κόμμα δεν μπορεί να τα βγάλει μόνο του πέρα», τόνισε ο κ. Ευ. Βενιζέλος, υποστηρίζοντας ότι πρέπει όλες οι φιλοευρωπαϊκές πολιτικές δυνάμεις πρέπει να καθίσουν γύρω από το ίδιο τραπέζι.
Ο κ. Βενιζέλος επισήμανε ότι το ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να αναδειχθεί πρώτο κόμμα στις εκλογές προκειμένου να διαμορφώσει τη συμμαχία αυτή, ενώ χαρακτήρισε επαμφοτερίζουσες τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, της Δημοκρατικής Αριστεράς και των Ανεξάρτητων Ελλήνων για την Ευρώπη.
Διευκρίνισε επίσης ότι ο ίδιος δεν θεωρεί όπως ο πρόεδρος της ΝΔ ότι η χώρα του οφείλει την πρωθυπουργία, ενώ ερωτηθείς σχετικά σημείωσε ότι θα συζητούσε το ενδεχόμενο κυβέρνησης συνεργασίας υπό τον κ. Σαμαρά, υπό την προϋπόθεση ότι για αυτό θα ήταν να προηγούνταν ένας κατάλογος υποψηφίων πρωθυπουργών.
Σε μια προσπάθεια αυτοκριτικής ο κ. Βενιζέλος χαρακτήρισε «μεγάλο λάθος» το πρώτο Μνημόνιο.
«Το πρώτο Μνημόνιο είναι μεγάλο λάθος διότι ξεκινήσαμε με την αντίληψη πως το ελληνικό χρέος ήταν βιώσιμο δίχως κούρεμα» δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά του Α. Σαμαρά για την επιμονή του στην αυτοδυναμία, τονίζοντας πως η χώρα δεν θα αντέξει αλλεπάλληλες εκλογικές αναμετρήσεις.
«Υπάρχει μια μετατόπιση από βδομάδα σε βδομάδα σε αυτά που λέει ο κ. Σαμαράς», σημείωσε ο κ. Βενιζέλος, κατηγορώντας τον πρόεδρο της ΝΔ για «έλλειψη ιστορικής αίσθησης».
«Τα Ζάππεια του κ. Σαμαρά είναι ατέλειωτα και τα μέτρα που υπόσχεται είναι ανέφικτα», υποστήριξε ο κ. Βενιζέλος, προσθέτοντας πως «είναι πιο εύκολο είναι να είναι το ΠΑΣΟΚ πρώτο κόμμα παρά η ΝΔ αυτοδύναμη».
Ο κ. Βενιζέλος επιτέθηκε και στην Αριστερά, κατηγορώντας την για αδράνεια και απάθεια. «Πού έχει βοηθήσει η Αριστερά όλη αυτή την περίοδο; Το αίτημα της Αριστεράς είναι να μην αλλάξει τίποτα» είπε.
Ερωτηθείς, τέλος, για την υπόθεση του Ακη Τσοχατζόπουλου, ο κ. Βενιζέλος σημείωσε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν είναι ο «Πόντιος Πιλάτος» και θέλει να αποδοθεί δικαιοσύνη.
http://www.newsbomb.gr/politikh/story/130298/megalo-lathos-to-proto-mnimonio