Σάββατο 28 Απριλίου 2012

"Η Ελλάδα θα εφαρμόσει τη λιτότητα όποια κι αν είναι η νέα Βουλή" επιμένει η Γερμανία


«Η Γερμανία και τα άλλα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης περιμένουν ότι οι συμφωνίες για τις μεταρρυθμίσεις και τα μέτρα λιτότητας που έχουμε κάνει με την Ελλάδα θα τηρηθούν και μετά την εκλογή της νέας Βουλής», τόνισε, σε αποκλειστική δήλωσή του στο ΑΜΠΕ εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης.

Ο Γερμανός αξιωματούχος δεν σχολιάζει, πάντως, τις εκλογές στην Ελλάδα, ενώ εκφράζει τον σεβασμό της γερμανικής κυβέρνησης για τις προσπάθειες των Ελλήνων.

«Η απόφαση για την μελλοντική σύνθεση της ελληνικής Βουλής και της νέας κυβέρνησης βρίσκεται στα χέρια του ελληνικού λαού. Είναι καλή πρακτική οι εκλογές σε μια φίλη δημοκρατική χώρα να μην σχολιάζονται από την Ομοσπονδιακή κυβέρνηση», δηλώνει ο ίδιος αξιωματούχος, ερωτώμενος σχετικώς με τις εκλογές της 6ης Μαΐου.

Η γερμανική κυβερνητική πηγή αναφέρεται ακόμη στα δύο πακέτα βοήθειας, τα οποία αποφάσισαν οι Ευρωπαίοι, «σε αλληλεγγύη προς την Ελλάδα» και επισημαίνει τις «μεγάλες προσπάθειες που έχει καταβάλει μέχρι τώρα η Ελλάδα προκειμένου να υλοποιήσει τις μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται από πλευράς ΕΕ».

Προσθέτει δε ότι «η χώρα βρίσκεται σε καλό δρόμο, έστω και αν αυτός ο δρόμος φέρνει μαζί του μεγάλες επιβαρύνσεις για τον ελληνικό λαό» και εκφράζει «μεγάλο σεβασμό για τους Έλληνες, οι οποίοι υποχρεώνονται να υποστούν οδυνηρές περικοπές που σχετίζονται με αυτές τις μεταρρυθμίσεις».

Ο ίδιος αξιωματούχος εκφράζει την πεποίθηση ότι «οι μεταρρυθμίσεις που ξεκίνησαν θα συμβάλουν σημαντικά ώστε να επιστρέψει η Ελλάδα στον δρόμο της ανάπτυξης», για να καταλήξει λέγοντας ότι «σε αυτόν τον δρόμο η Ελλάδα μπορεί να είναι σίγουρη για την στήριξη της Γερμανίας».

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=40351&Itemid=160