Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

ΚΥΡΙΕ ΒΕΝΙΖΕΛΟ , ΠΛΑΚΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΤΕ , ΕΑΝ ΝΑΙ ΕΧΕΤΕ ΠΟΛΥ ΜΑΥΡΟ ΧΙΟΥΜΟΡ , ΕΑΝ ΟΧΙ ΠΑΣΧΕΕ ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΠΑΧΥΔΕΡΜΙΑΣΗ ...!!!‏

«Μόνη λύση για να κυβερνηθεί η χώρα, να έρθει πρώτο το ΠΑΣΟΚ»
Μια πρόγευση προεκλογικού αγώνα έδωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος καθώς κατά την διάρκεια συνέντευξης του στο Mega εξαπέλυσε σκληρή επίθεση κατά του προέδρου της ΝΔ υποστηρίζοντας πως ο κ. Αντώνης Σαμαράς έχει «εμμονή» στον να γίνει Πρωθυπουργός και θεωρεί πως «η χώρα του χρωστά την πρωθυπουργία».


Αντιθέτως ο κ. Βενιζέλος υποστήριξε πως δεν τον ενδιαφέρει το να γίνει ο ίδιος πρωθυπουργός, καθώς βρίσκεται στην εκλογική μάχη, για να προσφέρει στην χώρα....




Προέβλεψε δε πως δεν πρόκειται να συγκεντρώσει αυτοδυναμία κανένα κόμμα. «Αυτοδυναμία δεν πρόκειται να υπάρξει πρέπει να είμαστε σοβαροί, Με ποιές συνεργασίες και ποιά αξιοπιστία θέλει να είναι πρωθυπουργός ο κ. Σαμαράς; Έχει εμμονή με την πρωθυπουργία» είπε με έμφαση για να προσθέσει: Εγώ έχω πιο αποστασιοποιημένη προσέγγιση στα θέματα αυτά. Θα μπορούσα να είχα κρυφτεί στο υπουργείο Άμυνας και να περιμένω να διαμορφωθούν οι συσχετισμοί. Μπήκα όμως στη φωτιά.


Σύμφωνα με τον κ. Βενιζέλο για να κυβερνηθεί ο τόπος η μόνη λύση είναι θα έρθει πρώτο κόμμα το ΠΑΣΟΚ και να πάρει ο ίδιος την διερευνητική εντολή. «Δεν με ενδιαφέρει να είμαι ο πρωθυπουργός. Δεν είναι αυτό το θέμα μου, ούτε να βάλω τα προσόντα μου στον τόκο. Αλλά θέλω την εντολή για να φτάσω σε συμμαχία δυνάμεων υπευθυνότητας» εξήγησε. Δεν απέρριψε πάντως κατηγορηματικά το ενδεχόμενο να είναι ο κ. Σαμαράς Πρωθυπουργός. «Όταν ο κ. Σαμαράς αποφασίσει να μιλάει με την ίδια γλώσσα θα συνεννοηθούμε και μεταξύ μας και με τους πολίτες. Ο κ. Σαμαράς λέει δεν θέλω συνεργασίες, Εγώ λέω θέλω» απάντησε σε σχετική ερώτηση ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Όπως επεσήμανε «τους βλέπω όλους και βλέπω ποιες δυνάμεις με φιλοευρωπαϊκό προσανατολισμό μπορούν να συνεργαστούν για να πάμε και να εξασφαλίσουμε τις θυσίες των πολιτών. Η ΝΔ θα έπρεπε να έχει θέση σε συγκυβέρνηση, αλλά πρέπει να πάρει μία οριστική απόφαση πώς αντιλαμβάνεται τον εαυτό της».


Προειδοποίησε επίσης πως δεν πρέπει «ούτε κατά διάνοια» να οδηγηθούμε σε επανάληψη εκλογών. «Αυτό σημαίνει διάλυση της οικονομίας. Δεν μπορεί να κυβερνηθεί η χώρα αν αποτυπωθεί στην κάλπη αυτό που καταγράφουν οι δημοσκοπήσεις. Θα οδηγηθούμε σε αδιέξοδο. Και είναι άλλο η τιμωρία και άλλο η αυτοτιμωρία του λαού».


Ως προς τα μέτρα του Ιουνίου ο κ. Βενιζέλος επεσήμανε ότι πρέπει να υπάρχει υπεύθυνη κυβέρνηση και υπεύθυνος πρωθυπουργός που θα διαπραγματεύεται ώστε να παρατείνουμε κατά ένα χρόνο την προσαρμογή
«Εαν προχωρήσουν οι διαρθρωτικές αλλαγές και αποσυμφορήσουμε την πίεση μπορώ να εγγυηθώ ότι δεν θα θιγούν χαμηλόμισθοι και χαμηλοσυνταξιούχοι και οριζόντιες περικοπές. Και δεν θα μπουν νέοι φόροι». Πρόσθεσε ωστόσο: «Δεν λέω ότι δεν θα κάνουμε καμία περικοπή. Αυτό είναι ψέμα».
Κατηγόρησε δε τον κ. Σαμαρά ότι έρχεται τώρα και λέει το δικό του "λεφτά υπάρχουν" και κάλεσε τους δημοσιογράφους να ρωτήσουν τους άλλους αρχηγούς τι εγγυήσεις δίνει ο καθένας για το εάν θα καταβληθούν τον Ιούνιο μισθοί και συντάξεις.

Ο κ. Βενιζέλος προκάλεσε αίσθηση χαρακτηρίζοντας ως «πολύ καλή στιγμή» όταν έφυγε η Τρόικα από την Ελλάδα, μόλις είχε αναλάβει το υπουργείο Οικονομικών. «Δεν πήγα να πω «ναι,ναι,ναι». Δεν είμαι το «καλό παιδί». Έχω σχέσεις συνεργασίας με τους εταίρους κι αυτό έχει προκύψει από την τριβή. Η αποχώρηση της Τρόικα στο τέλος του καλοκαιριού ήταν προς όφελος των συμφερόντων της χώρας.


kafeneio
http://www.katohika.gr/2012/04/blog-post_6564.html#more