Τρίτη 10 Απριλίου 2012

Στο σκοτάδι η κοινή γνώμη για το διατροφικό σκάνδαλο της Coca Cola

Η κοινή γνώμη έχει μείνει άναυδη αλλά και – ταυτόχρονα – στο σκοτάδι σχετικά με το διατροφικό σκάνδαλο που έχει ως επίκεντρο τη διακίνηση ζιζανιοκτόνου μέσα από περίπου 100.000 φιάλες Coca Cola και Sprite, το οποίο ανέδειξε την Κυριακή το Πρώτο Θέμα.

Η εταιρεία ούτε χτες έδωσε απαντήσεις σε φορείς όπως ο ΕΦΕΤ για την περιεκτικότητα των επιβλαβών ουσιών ενώ δεν υπάρχει ενημέρωση ούτε και για τους τόπους διακίνησης των φιαλών και, άρα, της κατανάλωσης από ανυποψίαστους πολίτες.

Η επίμαχη χημική ουσία διχλωροφαινόλη, η οποία, σύμφωνα με ειδικούς, εάν καταναλωθεί σε μεγάλες ποσότητες, μπορεί να προκαλέσει ανεπάρκεια πολλών οργάνων του ανθρώπινου σώματος καθώς είναι τοξική -και μάλιστα χρησιμοποιείται στα ζιζανιοκτόνα-, είναι άγνωστο πώς αναμίχθηκε με το παραγόμενο προϊόν της εταιρείας στο εργοστάσιο του Ηρακλείου Κρήτης.

Όπως αποδεικνύεται από επίσημο δελτίο Τύπου του ΕΦΕΤ, τα εν λόγω κουτιά εντοπίστηκαν έπειτα από αναφορές παραπόνων καταναλωτών, καθώς διαπίστωσαν δυσάρεστη οσμή και γεύση.

περισσότερα εδώ
http://kolotoubes.blogspot.com/2012/04/coca-cola.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+Kolotoubes+%28kolotoubes%29