Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

Λαϊκό προσκύνημα και ένταση στo Σύνταγμα για τους νεκρούς των Μνημονίων (upd 3)




(Ανανέωση 22.17): Μικροσυμπλοκές μεταξύ αστυνομικών και των "γνωστών αγνώστων" που πάντα βρίσκουν την ευκαιρία να σπιλώσουν τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας του ελληνικού λαού, είχαμε νωρίτερα στην πλατεία Συντάγματος.
Απλοί άνθρωποι, νέοι, ηλικιωμένοι που ήθελαν να τιμήσουν την μνήμη του 77χρονου συνταξιούχου που αυτοκτόνησε σήμερα το πρωί στην πλατεία Συντάγματος αναγκάστηκαν να απομακρυνθούν και να προστατευτούν από την δράση των γνωστών καιροσκόπων της Αθήνας οι οποίοι ως «αυτόκλητοι» απονομείς της δικαιοσύνης, βρίσκουν τραγικές στιγμές όπως την σημερινή για να επιβεβαιώσουν την θέση που διεκδικούν, δηλ. τα αληθινά "αφεντικά" της πόλης.
Δυστυχώς τα άτομα αυτά χωρίς καμία πρόκληση έκλεισαν την Λ. Αμαλίας και κινήθηκαν προς το Μνημείο Αγνώστου Στρατιώτη και άρχισαν να πετούν πέτρες και νεράτζια προς τις δυνάμεις των ΜΑΤ, που παρατηρούσαν την κατάσταση διακριτικά.
Ακολούθησαν οι ρήψεις βομβών μολότοφ με αποτέλεσμα τα ΜΑΤ να απαντήσουν με χειροβομβίδες κρότου λάμψης.
Οι «συνεργάτες» της καταστροφής της Αθήνας επιχείρησαν να επιτεθούν στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία, το οποίο δεν είχε μέχρι εκείνη την ώρα κατεβασμένα τα ρολά.
----------------------------------------------------------------------------------------

(Ανανέωση 20.01):Ένταση στην πλατεία Συντάγματος, όταν πολίτες προσπάθησαν να αφήσουν κεριά στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη στην μνήμη του 77χρονου.

Οι Εύζωνοι αποχώρησαν ενώ μπροστά πλέον από το Μνημείο βρίσκονται μόνο αστυνομικές δυνάμεις. Δεν έλειψε και από μέρος των διαδηλωτών και η ρίψη νερών, νεραντζιών και δύο καπνογόνων.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Προσκύνημα στο τόπο της τραγωδίας αυτή την στιγμή από χιλιάδες πολίτες (ήδη υπολογίζονται σε 2-3.000) στην πλατεία Συντάγματος στο σημείο που αυτοκτόνησε ο 77χρονος συνταξιούχοςΔημήτρη Χριστούλα. Από νωρίς μέσω Facebook και δεκάδων ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης καλούσαν σε συγκέντρωση στην Πλατεία Συντάγματος, ως «φόρο τιμής», όπως ανέφεραν, «σε όσους έπεσαν στον βωμό των μνημονίων».

Η τροχαία έχει κλείσει προληπτικά μόνο τη μία λωρίδα της λεωφόρου Αμαλίας, στην οποία κινούνται τα λεωφορεία.

Eπίσης οι Αγανακτισμένοι Μοτοσυκλετιστές Ελλάδας οργανώνουν απόψε την 34η Μοτοπορεία τους στον νομό Αττικής και την αφιερώνουν στον συμπολίτη μας που σήμερα το πρωί έδωσε τέλος στη ζωή του στην πλατεία Συντάγματος για να μην αφήσει χρέη στα παιδιά του και θα σταματήσουν στο Σύνταγμα προκειμένου να τιμήσουν την μνήμη του.

Την ίδια ώρα, στη Βουλή στο ΠΑΣΟΚ, αλλά και στη ΝΔ "σφυρίζουν αδιάφορα" προσπαθώντας να αποσυνδέσουν την πολιτική τους από αυτή την τραγωδία που έχει προκαλέσει η πολιτική των κυβερνήσεων από το 2012 μέχρι σήμερα.

Η ανθρώπινη, αλλά τόσο βαθιά πολιτική τραγωδία βρίσκεται στο μυαλό όλων των Ελλήνων από την ώρα που συνέβη και το defencenet.gr ήταν από τα ελάχιστα μέσα που από την πρώτη στιγμή το ανέδειξαν, καθώς έγινε μεγάλη και συντονισμένη προσπάθεια απόκρυψής του από τα τηλεοπτικά δίκτυα και μόνο το διαδίκτυο μετέδωσε την είδηση σε όλη της την έκταση.

Το πλήρες κείμενο της επιστολής του τραγικού αυτόχειρα έχει ως εξής:

«Η κατοχική κυβέρνηση Τσολάκογλου εκμηδένισε κυριολεκτικά τη δυνατότητα επιβίωσής μου που στηριζόταν σε μια αξιοπρεπή σύνταξη που επί 35 χρόνια εγώ μόνον (χωρίς ενίσχυση κράτους) πλήρωνα γι΄ αυτήν.

Επειδή έχω μια ηλικία που δεν μου δίνει την ατομική δυνατότητα δυναμικής αντίδρασης (χωρίς βέβαια να αποκλείω αν ένας Έλληνας έπαιρνε το καλάσνικωφ ο δεύτερος θα ήμουν εγώ) δεν βρίσκω άλλη λύση από ένα αξιοπρεπές τέλος πριν αρχίσω να ψάχνω τα σκουπίδια για την διατροφή μου.

Πιστεύω πως οι νέοι χωρίς μέλλον, κάποια μέρα θα πάρουν τα όπλα και στην πλατεία Συντάγματος θα κρεμάσουν ανάποδα τους εθνικούς προδότες, όπως έκαναν το 1945 οι Ιταλοί στον Μουσολίνι (Πιάτσα Πορέτο του Μιλάνου)» .

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=38384&Itemid=139