Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Ευ. Βενιζέλου με τον Α. Τσίπρα, όπου κατά τις δηλώσεις του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεσμεύτηκε να ξαναπροσπαθήσει να οδηγήσει σε συμφωνία, αύριο που θα λάβει την διερευνητική εντολή εκείνος. Ο λαός θέλει σταθερότητα είπε ο κ. Βενιζέλος και όχι εκλογές και θέλει κατά συντριπτική πλειοψηφία την παραμονή στο ευρώ, αλλιώς οδηγούμαστε στην μαζική φτώχεια, τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Βενιζέλος συμπλήρωσε , ότι η συνάντηση με τον Α. Τσίπρα έγινε σε φιλικό κλίμα και του έκανε δύο προτάσεις.
Η πρώτη ήταν να συμμετάσχει σε μία φιλοευρωπαϊκή κυβέρνηση εθνικής ενότητας από πλευράς της συντηρητικής παράταξης και η ΝΔ και η άλλη να συμμετάσχει έστω το ΠΑΣΟΚ και να παράσχει την βοήθειά τους, αρκεί να φτάσει η διαπραγμάτευση μέχρι εκεί που δεν θίγεται η παραμονή της χώρας στο ευρώ. Ο Ευ. Βενιζέλος είπε στις δηλώσεις του επίσης, πως ο Α. Τσίπρας τον ρώτησε αν θα συμμετείχε σε μία Οικουμενική Κυβέρνηση προσωρινά και η απάντηση ήταν αρνητική από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ, γιατί όπως υποστήριξε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δε υπάρχει χρόνος για χάσιμο για την χώρα.
Ολοκληρώνοντας ο κ. Βενιζέλος είπε, πως κατέστη σαφές, ότι δεν μπορούσε να καταλήξει κάπου η σημερινή συνάντηση, τόνισε όμως πως θα επανέλθει με τα ίδια αιτήματα αύριο εκείνος, μόλις λάβει την διερευνητική εντολή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Αξίζει να σημειώσουμε πως δεν υπήρξε καμία αναφορά στις δηλώσεις Βενιζέλου για το θέμα των επιστολών.
http://www.prionokordela.gr/politikh/oloklirothike-i-synantisi-venizelou-tsipra-me-peripou-synenoisi-kai-peripou-arnisi/