Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

Οι Έλληνες οι πιο σκληρά εργαζόμενοι και παράλληλα χαμηλά αμειβόμενοι

Οι Έλληνες οι πιο σκληρά εργαζόμενοι και παράλληλα χαμηλά αμειβόμενοι : Μεγάλο ζόρι τραβούν οι Έλληνες όπως φαίνεται και από τη νέα παγκόσμια έρευνα της Regus στο πλαίσιο του δείκτη ισορροπίας επαγγελματικής-προσωπικής ζωής.Σύμφωνα λοιπόν με την Μεγάλο ζόρι τραβούν οι Έλληνες όπως φαίνεται και από τη νέα παγκόσμια έρευνα της Regus στο πλαίσιο του δείκτη ισορροπίας επαγγελματικής-προσωπικής ζωής...



Σύμφωνα λοιπόν με την έρευνα, οι Έλληνες είναι από τους πιο σκληρά εργαζόμενους και παράλληλα χαμηλά αμειβόμενους στον κόσμο τα χρόνια της οικονομικής κρίσης, και ιδιαίτερα από το 2010 και μετά.

Ως γνωστών, η πολλή δουλειά δεν έχει φάει μόνο τον αφέντη αλλά και την… προσωπική ζωή των Ελλήνων, αφού οι περισσότεροι περνούν τις πιο πολλές ώρες της ημέρας στη δουλειά τους, αφού έχουν αναλάβει επιπλέον καθήκοντα, και δεν έχουν χρόνο για τον εαυτό τους και την οικογένειά τους.

Όπως προκύπτει το 74% των εργαζομένων απασχολούνται περισσότερες ώρες από ότι το 2010, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο παγκόσμιο μέσο όρο που ανέρχεται σε 59%, ενώ σε χειρότερη θέση βρίσκονται μόνο οι χώρες της Αφρικής και της Ασίας.

Όσον αφορά τον δείκτη ισορροπίας επαγγελματικής – προσωπικής ζωής κινείται κάτω από τον παγκόσμιο μέσο όρο και συγκεκριμένα διαμορφώνεται στις 38 μονάδες χαμηλότερα (στις 86 μονάδες) από τον παγκόσμιο μέσο όρο των 124 μονάδων.

Για να καταλάβετε μας ξεπερνά και η Τανζανία! (81 μονάδες). Να σημειωθεί ότι στην έρευνα συμμετείχαν πάνω από 16.000 επαγγελματίες από περισσότερες από 80 χώρες.
http://ksipnistere.blogspot.com/2012/05/blog-post_17.html