Σάββατο 26 Μαΐου 2012

Σαμαράς: Kυβέρνηση το ευρωπαϊκό πατριωτικό μέτωπο

Είμαστε η μόνη δύναμη που μπορεί να κρατήσει όρθια την πατρίδα, δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς ανοίγοντας τις εργασίες της Εθνικής Συνδιάσκεψης της ΝΔ.
«Κυβέρνηση του τόπου το ευρωπαίκό πατριωτικό μέτωπο» τόνισε χαρακτηριστικά με τρίπτυχο: «ενότητα, αγώνας, αναγέννηση».
Ο κ. Σαμαράς άσκησε δριμύτατη κριτική στο ΚΚΕ και τον ΣΥΡΙΖΑ. Για το ΚΚΕ είπε ότι παρεμπόδισε τη λειτουργία επιχειρήσεων, φέροντας ως παράδειγμα την Χαλυβουργία.
Για τον ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι χάιδευε και χαϊδεύει τους κουκουλοφόρους, τους λαθρομετανάστες, το παρεμπόριο, ενώ ήταν δίπλα στο ΚΚΕ στο κλείσιμο των λιμανιών.
Αναφέρθηκε αναλυτικά στο οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, στις «παλινωδίες» και τις αναφορές σε φόρους και έκτακτες εισφορές.
«Μέχρι τώρα είχαμε το ΠΑΣΟΚ και την τρόικα που έβαζε φόρους, τώρα έχουμε και τους φόρους του ΣΥΡΙΖΑ» σημείωσε, ενώ επικαλέστηκε τα όσα είπε ο Ντανιέλ Κον-Μπεντίτ ότι το οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι ανοησίες.
«Με την πολιτική του ο ΣΥΡΙΖΑ εξυπηρετεί το λόμπι της δραχμής. Τους επίδοξους ολιγάρχες» συνέχισε.
Αναφερόμενος στο πρόγραμμα της ΝΔ είπε ότι υπάρχουν δύο στόχοι: να σταματήσει η άνοδος της ανεργίας και να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας, «αλλά μέσα στο ευρώ».
Δεσμεύθηκε ότι δεν θα μπουν άλλοι φόροι, ούτε θα υπάρξουν μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις. Επανέλαβε τις θέσεις της ΝΔ για την αποκατάσταση των αδικιών στους χαμηλοσυνταξιούχους και στα ειδικά μισθολόγια, όπως και στη ρύθμιση των υπερχρεωμένων νοικοκυριών.
Απευθυνόμενος στους νεοδημοκράτες είπε ότι «υπάρχουν στιγμές στη ζωή μίας παράταξης που δυσκολίες μετατρέπονται σε δύναμη. Να είστε περήφανοι που είστε η ασπίδα για την διατήρηση των κατακτήσεων του ελληνικού λαού. Απευθύνομαι σήμερα σε ένα συναγερμό αγωνιστών που τη 17 Ιουνίου θα είναι κυβέρνηση».



Πηγή:Voria
http://www.parapolitika.gr/ArticleDetails/tabid/63/ArticleID/442449/Default.aspx