Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

Το ημερολόγιο του Άκη εκθέτει τον Βαλυράκη για την "κάλυψη" στο σκάνδαλο της Siemens

http://press-gr.blogspot.com/2012/05/siemens.html




Πριν από περίπου ένα μήνα
η «Καθημερινή της Κυριακής» είχε δημοσιεύει ένα πολύ ενδιαφέρον ρεπορτάζ που θύμιζε τη σύνδεση του
Άκη Τσοχατζόπουλου (και) με την υπόθεση της Siemens. Ωστόσο η αρμόδια Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, υπό την προεδρία του Σήφη Βαλυράκη, δεν αξιοποίησε τα σχετικά έγγραφα που είχε στη διάθεσή της και δεν το ερεύνησε σωστά, επιδιώκοντας προφανώς να καλύψει τις ευθύνες του κ.Τσοχατζόπουλου. "Άκης και Χριστοδουλάκης "ευλογούσαν" (και) την Siemens αλλά ο Βαλυράκης το κάλυψε" γράφαμε μάλιστα σχετικά με το θέμα.
Όπως προκύπτει συγκεκριμένα (και από το ρεπορτάζ αυτό)ο κ. Τσοχατζόπουλος μαζί με τον τότε υπουργό Εθνικής Οικονομίας Νίκο Χριστοδουλάκη, είχαν κάνει «κρυφή» συμφωνία με τη γερμανική εταιρεία HDWστο πλαίσιο της ιδιωτικοποίησης των Ναυπηγείων. Η συμφωνία αυτή προέβλεπε να δημιουργηθεί ειδική εταιρεία τροχαίου υλικού με «προίκα»τις προγραμματικές συμφωνίες του ΟΣΕ που θα υλοποιούσε η Siemens, για να προχωρήσει η πώληση των Ναυπηγείων.
Τώρα που τα ημερολόγιατου Άκη Τσοχατζόπουλου βλέπουν το φως της δημοσιότητας, αποκαλύπτεται ότι ο πρώην υπουργός είχε έρθει σε επικοινωνία (ή τουλάχιστον αυτή η επιδίωξή του προκύπτει) με τον κ. Βαλυράκη, τόσο κατά τη διάρκεια των εργασιών της Επιτροπής όσο και λίγες ημέρες πριν από την έκδοση του πορίσματος, τον Ιανουάριο του 2011.
Ύστερα από αυτή την αποκάλυψη που δίνει νέα διάσταση στην υπόθεση, δεν υπάρχει ένα σοβαρό θέμα για τον κ. Βαλυράκη; Δεν οφείλει να εξηγήσει αν και ποιες επικοινωνίες είχε με τον κ.Τσοχατζόπουλο εκείνη την περίοδο σε συνδυασμό με το γεγονός ότι τελικά ο πρώην υπουργός έμεινε τελικά στο απυρόβλητο;
http://www.kourdistoportocali.com/articles/11545.htm