Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

Έτοιμοι να "ρίξουν" 5 δισ. ευρώ στην Κύπρο, οι Ρώσοι

Το ότι η Ρωσία δεν πρόκειται να αφήσει την Κύπρο να πέσει σε αλλότρια και αλλόδοξα νύχια είναι γνωστό και για αυτόν ακριβώς το λόγο είναι πρόθυμη να προσφέρει στην Κύπρο επείγουσα δανειακή βοήθεια 5 δισ. ευρώ με επιτόκιο χαμηλότερο από το επιτόκιο της αγοράς είναι η Ρωσία, σύμφωνα με δημοσίευμα της «Nezavisimaya Gazeta». Η ρωσική εφημερίδα αναφέρει την πληροφορία αυτή επικαλούμενη δήλωση του Πάβελ Μεντβέντεφ, ενός πρώην βουλευτή και σήμερα στενού συνεργάτη του ρώσου κεντρικού τραπεζίτη Σεργκέι Ιγνατίεφ.

Η Ρωσία, η οποία πέρυσι συμφώνησε στη χρονική επιμήκυνση δανείου 2,5 δισ. ευρώ που είχε χορηγήσει στην Κύπρο, πιθανότατα θα προσφέρει νέα οικονομική βοήθεια στην κυβέρνηση της Λευκωσίας, φέρεται να δήλωσε ο Μεντβέντεφ.

Στις 12 Ιουνίου η κυπριακή εφημερίδα «Αλήθεια» είχε δημοσιεύσει πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες η κυβέρνηση της Κύπρου είχε ζητήσει δάνειο 5 δισ. ευρώ από τη Ρωσία. «Η χώρα αναζητεί πόρους για να προχωρήσει στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών της, να χρηματοδοτήσει το δημοσιονομικό έλλειμμα και να εξυπηρετήσει χρέη της που ωριμάζουν το 2013», ανέφερε η εδρεύουσα στη Λευκωσία εφημερίδα.

Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=44671&Itemid=160