Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

Η ΕΛΠΙΔΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΡΧΕΤΑΙ

Στην Αγγλία, όταν στέλνεις ένα βιογραφικό, για να εργασθείς σε μια εταιρεία σε επίπεδο διευθυντικό, ακολουθείται ορισμένη διαδικασία. Αρχικά περνάς από μια σειρά συνεντεύξεων και αν κριθείς εντάξει, πάνε στο επόμενο στάδιο. Παράλληλα όμως ψάχνουν να δουν αν αυτά που γράφεις στο CV σου είναι αληθινά. Μάλιστα υπάρχουν και εταιρείες, που ασχολούνται με το θέμα, την αλήθεια δηλαδή αυτών που δηλώνεις . Αν όμως ανακαλύψουν, ότι έχεις δηλώσει, έστω και ένα ψέμα ή έχεις αποκρύψει κάτι από το παρελθόν σου, αυτομάτως σε απορρίπτουν και ας είσαι κορυφή. Αυτά στην Αγγλία, όταν ζητάς εργασία με υψηλές αμοιβές και ανάλογες απατήσεις.
Εδώ; Εδώ είναι Ελλάδα. Εδώ αρκεί ένα τηλέφωνο από ένα φίλο επιχειρηματία ,από ένα εκδοτικό συγκρότημα και οι πόρτες ανοίγουν. Έτσι μάλλον έγινε με τις πρόσφατες υπουργοποιήσεις. Κάποιοι ενδιαφερόμενοι, πρότειναν υπουργούς . Αλλά έλα που το καρπούζι βγήκες μάπα.
Διότι δεν μπορεί, να μην ήξεραν, ότι ο ΡΑΠΑΝΟΣ είχε πρόβλημα. Ο οποίος μπήκε, στο νοσοκομείο αμέσως μόλις έγινε υπουργός, διότι είχε λέει μεγάλη εξάντληση! Και αφού πέρασε η μπόρα βγήκε και είπε ευχαριστώ δεν θα πάρω. Τι ήταν αυτό; Δεν ήταν στρίβειν δια του αρραβώνα; Ήξερε κάτι σημαντικό για το μέλλον αυτής της χώρας;
Αλλά ρωτώ. Κάποιοι τον πρότειναν διότι είχαν συμφέρον. Αυτοί που τον ενέκριναν, υπέκυψαν στα τηλεφωνήματα ; Δεν ήξεραν ότι ήταν άρρωστος;
Πάμε στον άλλον που παραιτήθηκε διότι είχε off-shore. Aυτοί που τον πρότειναν φυσικά θα ήξεραν το βιογραφικό του. Οι άλλοι που τον αποδέχτηκαν δεν το ήξεραν; Αν όχι, δεν έψαξαν το παρελθόν του; Τραγικές καταστάσεις σε μία χώρα που βυθίζεται μέρα με την μέρα.
Ο Έλληνας , ψήφισε για μία κυβέρνηση ισχυρή, να τον βγάλει από το δράμα του. Αυτοί που ψήφισαν τα τρία αυτά κόμματα, υποκύπτοντας στην τηλεοπτική τρομοκρατία, επένδυσαν στην ελπίδα. Αλλά μέχρι τώρα, η ελπίδα του αυτή, δεν βλέπει να προχωράει. Μας πώς να προχωρήσει, όταν οι κυβερνητικές επιλογές, ανατρέπονται από την μία στιγμή στην άλλη; Τι δείχνουν αυτές οι επιλογές; Μα ότι τα παχιά τα λόγια, τα μεγάλα, ήταν μόνο και μόνο να του κλέψουν την ψήφο, για να συνεχίσει η πολιτική, του δώστε όλα σε τιμή ευκαιρίας. Η εικόνα αυτής της κυβέρνησης, μέχρι τώρα, στέλνει όχι μόνο μηνύματα απογοήτευσης, αλλά και του ότι τα σκληρά μέτρα θα εφαρμοσθούν, μόνο που θα έχουν αριστερό, Σημιτικό θα έλεγα, περιτύλιγμα, για να εφαρμοστούν πιο εύκολα.
Αυτή η χώρα για να σωθεί, πρέπει αυτοί που θα την οδηγήσουν στην σωτηρία, πάνω από όλα να είναι καθαροί σε όλα τα επίπεδα . Για αυτό έκανα αυτή την εισαγωγή και έφερα το παράδειγμα της Αγγλίας. Αν θέλουμε να σωθούμε πρέπει να μάθουμε να επιλέγουμε σωστά. Διότι αν επιλέγουμε με γνώμονα το κόμμα μας, την μελλοντική ρουσφετολογική βολεψιά μας τότε όχι μόνο δεν θα βγούμε από την κρίση, αλλά θα πνιγούμε όχι μόνο ατομικά αλλά και εθνικά, στο βαθύ πηγάδι που μας έχουν ανοίξει ξένα συμφέροντα σε συνεργασία με τα ντόπια , επιβάλλουν και υπουργούς, για να πέσουμε μέσα, αυτοί δε ελεύθεροι πλέον , να επιδοθούν στην λεηλασία της χώρα μας, που χρόνια τώρα έχουνε ετοιμάσει σχολαστικά και τώρα μπαίνει στο τελικό στάδιο.
Υ.Γ. Ο νέος Υπ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ τι είναι; Μα γνήσιος μνημονιακός που επιβλήθηκε από γνωστά κέντρα. Τώρα όμως εσύ περιμένεις αλλαγή μνημονίου; Είναι σαν περιμένεις το λεωφορείο στην στάση, αλλά το λεωφορείο δεν θα έλθει ποτέ, διότι καταργήθηκε η γραμμή.
ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΑΣ