Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

Κουράγιο!



Γράφει ο Δευκαλίων

Σε τρεις ημέρες ψηφίζουμε…
Ψηφίζουμε για την Ελλάδα, συνηθίζουμε να λέμε εδώ και χρόνια. Είναι όμως έτσι και αυτή την φορά η κάτι έχει αλλάξε;. Μήπως αυτή την φορά πρέπει να ψηφίσουμε όντως για την Ελλάδα και όχι για τα μικρό-συμφέροντα της τάξης μας;
Ας τα δούμε τα πράγματα ακόμα μία φορά.
Η Ελλάδα μετά την ένταξη της στον κοινό μηχανισμό οικονομικής στήριξης ακολουθεί μία κατηφόρα που οδηγεί όπως όλα δείχνουν στον γκρεμό. Η ύφεση παρά περί της αντιθέτου προβλέψεις καλπάζει, η ανεργία εκτινάσσεται, η φτώχεια και η εξαθλίωση χτυπάει κάθε ημέρα όλο και μεγαλύτερα κομμάτια του λαού μας.
Τι πρέπει να κάνουμε;
Ανάπτυξη λένε τώρα οι φιλομνημονιακοί για να αντιμετωπιστούν οι επιπτώσεις του μνημονίου.
Ανάπτυξη με 500 ευρώ μηνιάτικο δεν γίνεται! Άρα χρειάζεται καταγγελία του μνημονίου για να σωθεί η χώρα. Απαντούν οι αντιμνημονιακοί.
Η στήλη θα τοποθετηθεί για ακόμα μία φορά ξεκάθαρα. Για να σωθεί η χώρα χρειάζεται να αγωνισθούν όλοι οι Έλληνες. Θα πρέπει να ματώσουμε και να χάσουμε πολλά από αυτά που έχουμε. Πρέπει να το καταλάβουμε όλοι πολύ καλά. Τέρμα τα αστεία και οι ανώδυνες λύσεις. Πρέπει να αντιμετωπίσουμε την πραγματικότητα και να το πάρουμε απόφαση. Χρειάζεται θυσία. Και για να βαδίσουμε στην θυσία… χρειάζεται κουράγιο!

==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"
http://stoxasmos-politikh.blogspot.gr/2012/06/blog-post_9391.html