Σάββατο 2 Ιουνίου 2012

ΜΕΙΖΟΝ ΘΕΜΑ ΣΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΟΥΝ. ΧΑΝΕΤΑΙ ΤΟ ΑΔΙΑΒΛΗΤΟ – ΕΚΘΕΤΗ ΚΑΙ Η ΝΕΑ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΝ ΔΕΝ ΠΑΡΕΙ ΘΕΣΗ.

Η κυρία Διαμαντοπούλου δεν θα μείνει στην ιστορία μόνο ως η μοναδική υπουργός της μεταπολεμικής περιόδου που άφησε τα παιδιά χωρίς βιβλία.
Δυστυχώς φαίνεται ότι με την ευγενή της δράση, δημιουργήθηκε για πρώτη φορά και μείζον θέμα με το αδιάβλητο των Πανελληνίων εξετάσεων, γεγονός που περιέργως όλοι το αποκρύπτουν. Οι λειτουργοί της εκπαίδευσης όμως ετοιμάζουν ολόκληρο φάκελλο για την υπόθεση.
Τι συνέβει; Επί υπουργείας της κυρίας Διαμαντοπούλου, είχαν παραγγελθεί τα ειδικά τετράδια των πανελλαδικών. Η ποιότητα τους λοιπόν είναι τόσο “εξαιρετική”, που
συμβαίνουν τα εξής:
1. Ξεκολλούν τα αυτοκόλλητα, γεγονός που έχει φέρει σε απόγνωση τους εξεταστές. Αυτό είναι πταίσμα.
2. Είναι τόσο λεπτά τα φύλλα, που στοιχεία όπως το ονοματεπώνυμο του μαθητή, αλλά και η βαθμολόγηση των εξεταστών αποτυπώνονται στις πίσω σελίδες πεντακάθαρα!!
Κοινώς το αδιάβλητο πάει περίπατο, γεγονός πρωτοφανές στα χρονικά, αφού τα κριτήρια παραγγελίας των συγκεκριμένων εντύπων πληρούσαν ακριβώς αυτές τις προδιαγραφές!
Τι συμβαινει λοιπόν;
Ποιοί προέβησαν στην παραγγελία; Ποιοί την απεδέχθεισαν; Γιατί δεν τηρήθηκαν τα βασικά αυτά κριτήρια;
Μα επιπλέον, η κυρία Κιάου γιατί δεν έχει αντιδράσει ακόμα; Αφού η ίδια δεν φέρει καμμία ευθύνη.
Θα αναμένουμε και την επίσημη καταγγελία των εκπαιδευτικών και θα επανέλθουμε.
Φαίνεται όμως ότι η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου αφήνει τεράστια πλήγματα σε όλους τους τομείς της Ελληνικής κοινωνίας. Ας ελπίσουμε ότι θα βρεθεί κάποιος για να τα επουλώσει.
http://olympia.gr/2012/06/02/%ce%bc%ce%b5%ce%b9%ce%b6%ce%bf%ce%bd-%ce%b8%ce%b5%ce%bc%ce%b1-%cf%83%cf%84%ce%b9%cf%83-%cf%80%ce%b1%ce%bd%ce%b5%ce%bb%ce%bb%ce%b7%ce%bd%ce%b9%ce%b5%cf%83-%cf%80%ce%bf%cf%85-%cf%80%cf%81%ce%bf%cf%83/