Τρίτη 5 Ιουνίου 2012

L' EXPRESS: ΕΙΧΕ ΔΙΚΙΟ Η ΛΑΓΚΑΡΝΤ ΣΕ ΟΣΑ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ!

Το γαλλικό περιοδικό L' Express, σε άρθρο-καταπέλτη για την Ελλάδα αναφέρει: Τι είπε η Λαγκάρντ και ξεσήκωσε θύελλα; Το αυτονόητο, ότι δηλαδή οι Ελληνες δεν πληρώνουν τους φόρους τους και είναι λιγότερο για λύπηση από τα παιδιά της Νιγηρίας.
Τι κακό έκανε η Λαγκάρντ; Μάλλον έπαιξε το ρόλο του κακού, για να έρθουν μετά οι Ευρωπαίοι να κάνουν τον καλό, επισημαίνει το περιοδικό και συνεχίζει: «Μπας και φοβίσουν τους Ελληνες και ψηφίσουν σωστά !».

Και συνεχίζει:

Η Ελλάδα δεν έπρεπε να μπει στην Ευρωπαϊκή Ένωση το 1981 ούτε στην ευρωζώνη το 2001. Αυτό το λάθος οφείλεται στον άκρατο ρομαντισμό των Γάλλων, του Βαλερί Ζισκάρ ντ Εστέν εν πρώτοις που δεν ήθελε «να κλείσει την πόρτα της Ευρώπης στον Πλάτωνα» και στη συνέχεια στον Σιράκ και τον Ζοσπέν που καθησύχασαν και τους τελευταίους δισταγμούς της Ευρωπαικής Κεντρικής Τράπεζας.

Η χώρα είναι τόσο μικρή που το ρίσκο έμοιαζε μικρό, διατείνεται η αρθρογράφος Κριστίν Κερντελάν. «Αλίμονο, αυτό ήταν λάθος ! Ο κίνδυνος που εκπροσωπεί η Ελλάδα είναι σαν ένας «ασύμμετρος πόλεμος» στο οικονομικό πεδίο. Οπως στο στρατιωτικό μέτωπο συγκρούονται δυο πόλοι διαμετρικά αντίθετοι -οι ταλιμπάν και οι ΗΠΑ π.χ- έτσι και μια λιλιπούτεια δύναμη μπορεί να οδηγήσει σε αποτυχία ή και να γκρεμίσει τον γίγαντα, καταλήγει το άρθρο.

Η Καρντελάν ξεκινάει το άρθρο της με ένα κείμενο που είχε γράψει το 1854 ένας γάλλος ακαδημαϊκός, ο Εντμόν Αμπού για την Ελλάδα.

«Η Ελλάδα», έγραφε ο Αμπού, «είναι η μόνη γνωστή χώρα που ζει σε πτώχευση από την ημέρα της ίδρυσής της. Ολοι οι προυπολογισμοί είναι ελλειμματικοί. Μόνο αν εγγυηθούν οι προστάτιδες δυνάμεις μπορεί να δανειστεί από το εξωτερικό.

Μόλις εισπράττει το δάνειο η Ελλάδα τα χρήματα κατασπαταλώνται από την κυβέρνηση χωρίς κανένα όφελος για τη χώρα. Και μόλις τελειώνουν τα χρήματα, οι εγγυητές πρέπει να εξυπηρετήσουν τους τόκους, έτσι, από καλοσύνη, αφού οι Ελληνες δεν μπορούν να τους πληρώσουν» γράφει ο ακαδημαικός, ο οποίος καταγράφει την απόλυτη απροθυμία των Ελλήνων να πληρώσουν τους φόρους τους καθώς και την διάλυση του δημόσιου τομέα.

«Κρατηθείτε, αυτά τα λόγια γράφτηκαν το 1854 για μια χώρα που βάζει σε κίνδυνο την Ευρώπη εν έτει 2012» καταλήγει η αρθρογράφος.
 protothema.gr
http://www.agioritikovima.gr/news1/6985-eiche