Παρασκευή 6 Ιουλίου 2012

Σε εξέλιξη η "εργασιακή σφαγή" στον Όμιλο ALPHA


H πρόταση του Κοντομηνά για "εκ περιτροπής εργασία", οι περικοπές μισθών, οι απολύσεις των "παλιών" και οι απλήρωτες καθαρίστριες!...



Όπως σας έχουμε γράψει πολλές φορές, αυτά που γίνονται από τον Κοντομηνά στον Όμιλο ALPHA, έχουν προκαλέσει τρόμο στους διαδρόμους της Κάντζας. Ο γνωστός επιχειρηματίας από τη στιγμή που επανέκτησε τον ALPHA (παίρνοντας πίσω τον τ/σ από τους Γερμανούς ουσιαστικά για ένα κομμάτι ψωμί), έχει αρχίσει να δείχνει...
...τις άγριες διαθέσεις του. Κάποια στιγμή σας είχαμε γράψει με αφορμή το γεγονός ότι οι καθαρίστριες είχαν μείνει επί 4 μήνες απλήρωτες,...ότι η κατάσταση θύμιζε κάτι από ALTER, αφού και εκεί τα δραματικά γεγονότα που ακολούθησαν ξεκίνησαν από τη στάση πληρωμών στο τμήμα καθαριότητας.
Αν νομίζετε ότι ο παραλληλισμός μας τότε, ήταν υπερβολικός, θα σας απαντήσουμε ότι η μόνη διαφορά που μπορούμε να εντοπίσουμε ότι....τουλάχιστον στην Κάντζα ο Επιχειρηματίας έχει φροντίσει να έχουν χαρτί υγείας !
Οι πρόσφατες απολύσεις στο συγκρότημα με αποκορύφωμα την περίπτωση της άδικης και καταχρηστικής απόλυσης της δημοσιογράφου Ευγενίας Μυρίδου από το ραδιόφωνο του ALPHA, που προκάλεσε την αντίδραση της ΕΣΗΕΑ, ήταν μόνο η αρχή.


Μπορεί οι εργαζόμενοι να απέρριψαν την απαράδεκτη πρόταση της επιχειρησιακής σύμβασης, που όχι μόνο θα μετέτρεπε τους μισθούς τους...σε ανάλογους με εκείνους της Βουλγαρίας. Αλλά θα συμπεριλάμβανε και την απομάκρυνση των εργαζομένων, από τα σωματεία τους....με τη δημιουργίαςενός νέου ιδιότυπου εργασιακού φορέα...που θα όριζε η διοίκηση του σταθμού.
Με λίγα λόγια θα απομάκρυνε από τη στάνη (όμιλος ALPHA) τα "τσοπανόσκυλα" (σωματεία εργαζομένων" και τα πρόβατα πλέον θα τα φύλαγε...ο ίδιος ο "κακός ο λύκος" Κοντομηνάς.

Σήμερα τα πράγματα "αγρίεψαν" στην Κάντζα: από όσα γίνουν μέχρι στιγμής γνωστά, ο Δημήτρης Κοντομηνάς δεν αρκείται στις απολύσεις των επι σειρά ετών συνεργατών του Ομίλου, ούτε στις περικοπές μισθών. Αυτό που έκανε τους εργαζόμενους να "παγώσουν" ήταν η πρόταση "εκ περιτροπής εργασίας" ανά εβδομάδα.

πηγή: pressarismenos
http://planet-greece.blogspot.com/2012/07/alpha.html