Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012

Εύγε! Μείωσαν τις συντάξεις, αλλά η εισφορά του ΛΑΦΚΑ παρέμεινε ίδια!


Αυτή είναι διαχείριση της οικονομίας!

Μείωσαν τις συντάξεις, αλλά κράτησαν σταθερή την εισφορά του ΛΑΦΚΑ, συνεπώς χιλιάδες συνταξιούχοι του Δημοσίου και απόστρατοι θα χάνουν σχεδόν 65 ευρώ το μήνα, σύμφωνα με τον τρόπο υπολογισμού του ΛΑΦΚΑ.

Το θέμα αναδεικνύει σήμερα η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», σύμφωνα με το οποίο από την 1η Νοεμβρίου 2011 οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών λογάριαζαν τη συγκεκριμένη παρακράτηση, χωρίς να συνυπολογίζουν τις δύο αλλεπάλληλες μειώσεις στις συντάξεις.

«Οι υπηρεσίες του υπουργείου υπολογίζουν τη «νέα εισφορά ΛΑΦΚΑ», η οποία ισχύει κανονικά, για τις κύριες συντάξεις άνω των 1400 ευρώ, με βάση τα ποσά των συντάξεων όπως αυτά είχαν διαμορφωθεί πριν από τις δύο αλλεπάλληλες μειώσεις που επιβλήθηκαν από την 1/11/2011 και από την 1/1/2012 με τους μνημονικούς νόμους 4024/2011 και 4051/2012!».

Ποιους αγγίζει; Το Δημόσιο παρακρατεί από χιλιάδες συνταξιούχους πολιτικούς, στρατιωτικούς, αστυνομικούς, δικαστικούς, πανεπιστημιακούς, διπλωμάτες και γιατρούς του ΕΣΥ ποσά «νέου ΛΑΦΚΑ» υψηλότερα απ’ αυτά που αναλογούν στις σημαντικές μειωμένες πλέον μηνιαίες αποδοχές τους.