Σάββατο 14 Ιουλίου 2012

Εκατοντάδες πολίτες και αξιωματικοί δίνουν αίμα για τα δίδυμα


Εκατοντάδες αιμοδότες, τόσο απλοί πολίτες, όσο και αξιωματικοί του Πολεμικού Ναυτικού ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και έσπευσαν να δώσουν αίμα για τα δίδυμα παιδάκια που παρέσυρε το
πρωί της Πέμπτης ο ασυνείδητος μοτοσικλετιστής στην Πατησίων, με αποτέλεσμα τώρα να δίνουν μάχη για τη ζωή τους.

Συγκλονισμένοι από το τραγικό περιστατικό, άνθρωποι όλων των ηλικιών, έχουν κατακλύσει από το πρωί το νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού. Μάλιστα, η προσέλευση ήταν τόσο μεγάλη και τόσο πέρα από κάθε προσδοκία, που η διοίκηση του νοσοκομείου αναγκάστηκε να εκδώσει ανακοίνωση σε συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας, μέσω της οποίας καλεί τους εθελοντές αιμοδότες να σταματήσουν να πηγαίνουν στο νοσοκομείο σήμερα και αύριο, αλλά να ξαναπάνε από την 1η Αυγούστου, καθώς το 7χρονο αγοράκι αν όλα πάνε καλά θα χρειαστεί πολλά χειρουργεία για να αποθεραπευθεί.

Τα αγοράκι παραμένει διασωληνωμένο στην εντατική αφού φέρει πολλαπλές οστικές και παρεγχυματικές κακώσεις, ενώ οι γιατροί θεωρούν ότι θα χρειαστούν πολλές επεμβάσεις προκειμένου να αποθεραπευθεί πλήρως.

Η δίδυμη αδερφή του, είναι σε καλύτερη κατάσταση και σύμφωνα με τους γιατρούς, εντός της ημέρας θα βγει από την εντατική.

Η μητέρα των παιδιών είναι στην εντατική του Ευαγγελισμού και σύμφωνα με τους γιατρούς, αντιμετωπίσθηκε το σοβαρό πρόβλημα που είχε με τον σπλήνα της και η κατάστασή της χαρακτηρίζεται σοβαρή αλλά ελέγξιμη.
πηγη

http://anti-ntp.blogspot.com/2012/07/blog-post_5014.html