Παρασκευή 6 Ιουλίου 2012

ΕΦΥΓΕ Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ, ΒΓΗΚΑΝ ΤΑ ΜΑΧΑΙΡΙΑ

Μόλις μία μέρα μετά την αποχώρηση του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου από τη Δυτική Μακεδονία, μετατράπηκε σε αρένα η αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου εν μέσω καταγγελιών για υπέρογκες δαπάνες με αφορμή την επίσκεψή του. Περιφερειακοί σύμβουλοι αντάλλαξαν εκφράσεις πεζοδρομίου και λίγο έλειψε να πιαστούν στα χέρια, με αποτέλεσμα να διακοπεί η επεισοδιακή συνεδρίαση. Στη συνέχεια, όταν άρχισε ξανά η συνεδρίαση, με τις ψήφους της πλειοψηφίας αποφασίστηκε η... ενίσχυση της Μητρόπολης Φλώρινας με 300.000 ευρώ για την ανακαίνιση του Επισκοπείου της, όπως είχε γίνει και με αυτό της Μητρόπολης Κοζάνης...

Σύσσωμη η αντιπολίτευση άσκησε σκληρή κριτική στη διοίκηση της περιφέρειας, καλώντας τη να δώσει εξηγήσεις και να καταθέσει τον απολογισμό για το ακριβές κόστος φιλοξενίας, γευμάτων, δείπνων και λοιπών δαπανών κατά την επταήμερη παρουσία του Πατριάρχη στην Κοζάνη και την Καστοριά.

Καβγάς
Ο περιφερειάρχης Γ. Δακής απάντησε στις καταγγελίες με τη βιβλική ρήση «ουαί υμίν, γραμματείς και φαρισαίοι υποκριταί», χαρακτήρισε τερατολογίες και ασύστολα ψεύδη όσα ακούστηκαν και γράφτηκαν, αλλά απέφυγε να δώσει στοιχεία, λέγοντας πως όλες οι δαπάνες αναλυτικά θα αναρτηθούν στη «Διαύγεια». Ακολούθησε άγριος καβγάς του κ. Δακή με τον σύμβουλο της αντιπολίτευσης Π. Αλτίνη (ΛΑΟΣ). Μάλιστα, απειλήθηκε σύρραξη, όταν σύμβουλος χαρακτήρισε «γραφικό» και «καραγκιόζη» τον κ. Αλτίνη, ο οποίος κινήθηκε απειλητικά εναντίον του. Με την παρέμβαση των ψυχραιμοτέρων αυτό αποφεύχθηκε και η συνεδρίαση διακόπηκε.

Οταν συνεχίστηκε αργότερα, η πλειοψηφία αποφάσισε να κάνει δεκτό το αίτημα του -παρόντα στη συνεδρίαση- μητροπολίτη Φλωρίνης Θεόκλητου για οικονομική ενίσχυση στο έργο της αποκατάστασης του μητροπολιτικού μεγάρου. Εγκρίθηκε να δοθούν 300.000 από τον Τοπικό Πόρο, προκαλώντας νέο κύκλο αντιδράσεων, όπως είχε γίνει με το αντίστοιχο μέγαρο της Μητρόπολης Κοζάνης, το οποίο εγκαινίασε ο Πατριάρχης.

ethnos.gr
http://www.agioritikovima.gr/koinοnika/7766-efuge-o-patriar