Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012

Μιλάει και το ΠΑΣΟΚ για "αξιοκρατία στις ΕΔ"!




Και ξαφνικά το ΠΑΣΟΚ ένιωσε την ανάγκη να κάνει αντιπολίτευση στον ... εαυτό του και να το παίξει "διχασμένη προσωπικότητα" επιτιθέμενο στη ΝΔ για την παραίτηση Κ.Ζιαζιά και τις αλλαγές στελεχών στην δημοσια διοίκηση. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Ευ. Βενιζέλος μιλώντας στην Οργανωτική Γραμματεία του κόμματος επισήμανε με αφορμή την αιφνιδιαστική παραίτηση του αρχηγού ΓΕΣ Κωνσταντίνου Ζιαζιά, ότι όσο ήταν ο ίδιος υπουργός Εθνικής Άμυνας είχε εγγυηθεί την αξιοκρατία και τη διαφάνεια στις κρίσεις (αλλίμονο, το θυμόμαστε όλοι, με πιο χαρακτηριστική την περίπτωση του Σάκη Παπανικολάου).
Πρόσθεσε επίσης ότι είχε αφήσει στο υπουργείο ένα ολοκληρωμένο νομοθέτημα περί ιεραρχίας και προαγωγών ώστε κάθε στέλεχος να νιώθει ότι αξιολογείται αντικειμενικά η απόδοση του και ότι επικρατούν κριτήρια επαγγελματισμού,  χωρίς κομματικά ή μικροκομματικά κριτήρια.
Τότε λοιπόν, ας ζητήσει από τον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας  Δ.Ελευσινιώτη, που ήταν επιλογή Βενιζέλου για το υπουργείο να υποβάλλει άμεσα την παραίτησή του αν κάτι ενόχλησε τον Βενιζέλο! 
Επιπλέον, ο κ. Μιχ. Χρυσοχοίδης εξέδωσε μια οξεία ανακοίνωση με την οποία κατηγορεί τη ΝΔ ότι αντικαθιστά άξια στελέχη του δημόσιου τομέα προωθώντας σε νευραλγικές θέσεις πρόσωπα των οποίων το προσόν είναι οι φιλικοί δεσμοί που διατηρούν με τη γαλάζια παράταξη, αντιμετωπίζοντας το κράτος ως φέουδο. 
 «Η Κυβέρνηση συνεργασίας έχει επωμιστεί, κατ΄ εντολήν της πλειοψηφίας των πολιτών, το έργο της διάσωσης της χώρας και της παραμονής της στον πυρήνα της Ε.Ε», σημειώνει στην ανακοίνωση του ο κ. Χρυσοχοίδης.
«Είναι αυτονόητο επομένως», συνεχίζει, «ότι, πρακτικές και αντιλήψεις που παραπέμπουν στον παλαιοκομματισμό και στο βόλεμα "ημετέρων" σε βάρος της αξιοκρατίας, δεν συνάδουν ούτε με το πνεύμα της συνεργασίας των κομμάτων, που πράγματι αποτελεί μία κατάκτηση, ούτε πολύ περισσότερο με το νόημα της εντολής των πολιτών. 

 Θεωρώ υποχρέωσή μου να υπενθυμίσω τα παραπάνω, τα οποία έθεσα άλλωστε και στην ομιλία μου στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης, καθώς υπάρχουν ενδείξεις απομάκρυνσης άξιων στελεχών της δημόσιας διοίκησης σε νευραλγικούς τομείς και αντικατάστασής τους από πρόσωπα που το βασικότερο χαρακτηριστικό τους είναι οι φιλικοί δεσμοί τους με τη Ν.Δ."
 Μα, αφού συμβαίνουν όλα αυτά τα φοβερά και τρομερά από την κυβέρνηση, γιατί δεν αποσύρει το ΠΑΣΟΚ την στήριξή του; Εδώ και τώρα. Αυτό θα ήταν υπέρτατη ένδειξη πολιτικής αξιοπιστίας. Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα...
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr