Σάββατο 28 Ιουλίου 2012

Όταν οι χρεοκοπημένοι μηντιάρχες όργωναν το Αιγαίο φουμάροντας πανάκριβα πούρα


 Από την Ιόλη Πιερίδη
Τις ένδοξες στιγμές, τότε που όργωναν το Αιγαίο με ελικόπτερα και θαλαμηγούς φουμάρωντας πανάκριβα πούρα,αναπολούν σεσημασμένοι Έλληνες εκδότες. Ένας από δαύτουςβουτηγμένος στον ίλιγγο της μεγαλομανίας νοίκιαζε ελικόπτερα για τις  φωτογραφίσεις μόδας και για να μεταφέρουν τις διάσημες στυλίστριες του εξωτερικού που υπέγραφαν τις φωτογραφίσεις.
Ήταν βλέπεις και τα εύκολα λεφτά που είχαν παντελονιάσει από τα κορόιδα του Χρηματιστηρίου όταν, επί Σημίτη, κατάφεραν να βάλουν τα σαπάκια τους στο ναό τουεγχώριου τυχοδιωκτισμού των νεόπλουτων μηντιαρχών. Τώρα που έφτασε η εποχή των ισχνών αγελάδων το τσούρμο των φαληρισμένων μηντιαρχών υποδύεται τους μύστες του διαδικτύου και δηλώνουν ότι θα στήσουν γαμάτα  site  γιατί κατέχουν δήθεν το σπορ.
Φυσικά σ’ αυτά θα βάλουν να δουλεύουν, με 300 ευρώ μικτά, νεαρά θύματα που ονειρεύονται να γίνουν, όταν μεγαλώσουν, πετυχημένοι δημοσιογράφοι σαν τον Νίκο Τσιλιπουνιδάκη και την Όλγα Τρέμη. Βέβαια τόσο η πιάτσα όσο και οι τραπεζίτες τους έχουν πάρει χαμπάρι και δύσκολα θα βρουν κορόιδα να δαγκώσουν  με την ελπίδα να παραμείνουν ζωντανοί και με το λούστρο του  lifestyle να να ξεπλένει την ξιπασιά τους, αλήτες.