Σάββατο 14 Ιουλίου 2012

Συρία: Καθημερινές μάχες με εμπλοκή της Τουρκίας και της CIA


Η προπαγάνδα των δυτικών ΜΜΕ που θέλουν να πείσουν ολόκληρο τον δυτικό κόσμο πως η Συρία είναι μία κόλαση στην οποία καθημερινά δολοφονούνται εκατοντάδες πολίτες, είναι απλώς το προοίμιο της επίθεσης που ετοιμάζει η δύση στην κυβέρνηση Άσαντ. Μόνο όταν θα “δαιμονοποιθεί” ο Άσαντ και οι κυβερνητικές στρατιωτικές δυνάμεις, θα γίνει εφικτή μία ευθεία στρατιωτική επίθεση δυτικών χωρών κατά της Συρίας.
Μέχρι τότε και με δεδομένο πως ένας πόλεμος ψάχνει για ικανές αφορμές (και σε στρατιωτικό επίπεδο, πέρα από το πολιτικό), αλλά απαιτεί και προετοιμασία για την υλοποίησή του, η δύση έχει ξεκινήσει προ μερικών μηνών έναν σιωπηλό πόλεμο αναγνώρισης και φθοράς του αντιπάλου. Σε αυτόν τον πόλεμο παίρνουν μέρος πολεμιστές της Αλ Κάιντα, ειδικές στρατιωτικές μονάδες (ειδικών επιχειρήσεων), μισθοφόροι από τις ισλαμικές επαναστάσεις, αλλά και εκπαιδευμένοι άνδρες της “αντιπολίτευσης” σε τουρκικά στρατόπεδα. Δεν είναι, μάλιστα, λίγες οι περιπτώσεις εκείνες που καταγράφηκαν και άνδρες της CIA να λαμβάνουν μέρος σε επιχειρήσεις προβοκάτσιας κατά πολιτών της Συρίας (προτιμούνται οι χριστιανοί, αφού ικανοποιούνται έτσι και φονταμενταλιστές ισλαμιστές που βρήκαν την ευκαιρία να δώσουν έναν ακόμη αγώνα υπέρ του Αλλάχ, σκοτώνοντας φυσικά άοπλους πολίτες), τους οποίους στη συνέχεια επιδεικνύουν ως θύματα του στρατού της Συρίας.
Κομβικό σημείο σε αυτόν τον “βρώμικο πόλεμο”, στον οποίο πρωταγωνιστούν εγκληματίες του κοινού ποινικού δικαίου των οποίων η δολοφονική δράση καλύπτεται επαρκώς από τους δυτικούς δημοσιογράφους, παίζει η Τουρκία, η οποία έχει αναλάβει την εκπαίδευση μαχητών της αντιπολίτευσης, την οργάνωσή τους και την μεταφορά οπλισμού και στρατιωτικού υλικού εντός της Συρίας και κοντά στα Συρο-τουρκικά σύνορα.
Προ εξαμήνου, περίπου, η Τουρκία είχε επιχειρήσει την είσοδο ενός τουρκικού τάγματος για την “κάλυψη” πολιτών προσφύγων που εγκατέλειπαν την Συρία. Σε αυτή την τουρκική απόπειρα απάντησε άμεσα ο Συριακός στρατός, ο οποίος και εξανάγκασε ολόκληρη την τουρκική στρατιωτική δύναμη να οπισθοχωρήσει στην Τουρκία, αφήνοντας πίσω περισσότερους από 100 νεκρούς και περίπου 400 αιχμαλώτους (οι σωροί των νεκρών και οι αιχμάλωτοι επέστρεψαν στην Τουρκία, μετά από επίσκεψη στον κ. Άσαντ του τούρκου υπουργού Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου).
Όμως, φαίνεται πως η Τουρκία δεν έβαλε μυαλό, ή δοθείσης της ευκαιρίας συνεργάστηκε στο σχέδιο απομάκρυνσης του Άσαντ από την εξουσία, ευελπιστώντας σε ένα καλό κομμάτι Συριακής γης στα σύνορα του Γκαζιαντέμπ, του Κιλίς και του Κουρκουρούμ. Μέσα σε αυτά ακριβώς τα πλαίσια, έχει αναπτύξει σημαντικές στρατιωτικές δυνάμεις στα σύνορα με την Συρία.
Καθημερινό φαινόμενο οι αψιμαχίες με τον Συριακό Στρατό
Οι συριακές δυνάμεις κατέστρεψαν δύο βάρκες που χρησιμοποιούνταν από τους τρομοκράτες για τη μεταφορά όπλων στην πόλη Χόμς.
Συγκεκριμένα, το πρωί της Πέμπτης οι συριακές δυνάμεις συγκρούστηκαν με τρομοκράτες κοντά στη λίμνη Κιτίνα στην επαρχία Χομς, οι οποίοι μετέφεραν με δύο βάρκες οπλισμό και πυρομαχικά σε τρομοκρατικές ομάδες στο χωριό αλ Κσεΐρ.
Οι κυβερνητικές δυνάμεις συγκρούστηκαν με τρομοκράτες στην περιοχή Ντάραα και στα Λατάκια προκαλώντας μεγάλες απώλειες, σύμφωνα με το συριακό πρακτορείο ειδήσεων.
Στην επαρχία Λατάκια, οι αρχές βρήκαν μια ένοπλη τρομοκρατική ομάδα στην περιοχή της άλ Ράμπια, συγκρούστηκαν μαζί της και προξένησαν μεγάλες απώλειες στους τρομοκράτες.
Επίσημη πηγή της επαρχίας ανέφερε σε δημοσιογράφο του πρακτορείου, ότι αριθμός τρομοκρατών κατέφυγε στα τουρκικά σύνορα, επισημαίνοντας ότι οι αρχές κατέσχεσαν ποσότητες όπλων και πυρομαχικών των τρομοκρατών.
Μηχανοκίνητες μονάδες του στρατού διέλυσαν την Πέμπτη τρεις βόμβες που φυτεύτηκαν επί της εθνικής οδού Idleb-Ariha , και ζύγιζαν η κάθε μία 100 χιλιόγραμμα.

http://filologos10.wordpress.com/2012/07/14/%CF%83%CF%85%