Σάββατο 28 Ιουλίου 2012

Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ ΣΤΗ ΒΛΑΣΤΗ ΕΟΡΔΑΙΑΣ (VIDEO)

Θερμή υποδοχή επεφύλαξε ο κλήρος και ο λαός στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. κ Ιερώνυμο ο οποίος, χθες, Παρασκευή, το απόγευμα επισκέφθηκε την γραφική κοινότητα της Βλάστης. Ο Προκαθήμενος της Ελληνικής εκκλησίας έφθασε στις 7:30 το απόγευμα στην Ιερά Μονή του Αγίου Παντελεήμονος προερχόμενος από τη Φλώρινα όπου σήμερα, Σάββατο, θα κηρύξει την έναρξη των εκδηλώσεων με αφορμή τα 100 χρόνια της απελευθέρωσης της ακριτικής πόλης από τον τουρκικό ζυγό.

Στην είσοδο του Ναού τον υποδέχθηκαν ο Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης κ. κ Παύλος, ο επίσκοπος Ιόππης και Αριμαθαίας κ.κ Δαμασκηνός, η δήμαρχος Εορδαίας Παρασκευή Βρυζίδου, ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Βλάστης Μηνάς Δαλακιούρης, ιερείς , προσκυνητές που προσήλθαν για να τιμήσουν την μνήμη του εορτάζοντα Αγίου Παντελεήμονα.

Μετά από την τελετή στον Ναό παρουσία του Μητροπολίτη Φλωρίνης – Πρεσπών- Εορδαίας κ.κ Θεοκλήτου και άλλων Μητροπολιτών  του Περφερειάρχη Δυτικής  Μακεδονίας Γιώργου Δακή και του βουλευτή της Π Ε Κοζάνης Μιχάλη Παπαδόπουλου ο κ. Ιερώνυμος κατευθύνθηκε στη Βλάστη.

Στην είσοδο του χωριού τον υποδέχθηκαν καβαλάρηδες και στη συνέχεια η πομπή έφθασε στην πλατεία του χωριού όπου ο πρόεδρος, η δήμαρχος, και  δημοτικοί σύμβουλοι με τη συμμετοχή πλήθους πιστών καλωσόρισαν τον Αρχιεπίσκοπο και  προσέφεραν παραδοσιακά προϊόντα καθώς και βιβλία.

Μεγάλοι και μικροί πλησίασαν τον σεμνό και «ασκητικό» ποιμενάρχη και ζήτησαν την ευλογία του.

Σε δηλώσεις του ο κ. Ιερώνυμος τόνισε ότι οι Έλληνες θα πρέπει να είναι ενωμένοι και να κάνουν υπομονή για να αντιμετωπίσουν και αυτήν την μπόρα υπενθυμίζοντας ότι το έθνος πέρασε και κατά το παρελθόν δυσκολότερες στιγμές. 

Εξήρε την ομορφιά του τοπίου και την ηρεμία του λέγοντας  ότι «φύγαμε αγριεμένοι από την πρωτεύουσα και ημερέψαμε στα βουνά». Ενωρίτερα τόσο ο Σεβασμιότατος Σισανίου και Σιατίστης κ.κ Παύλος όσο και ο Επίσκοπος Ιόππης και Αριμαθαίας κ.κ Δαμασκηνός υπογράμμισαν σε δηλώσεις τους τη σημασία της επίσκεψης αυτής για την περιοχή και τους κατοίκους της ενώ ο πρώτος ( κ.κ Παύλος) ανακοίνωσε ότι τον Οκτώβριο ο κ. Ιερώνυμος θα επισκεφθεί επίσημα την Μητρόπολη Σισανίου και Σιατίστης.

eordaia.org
http://www.agioritikovima.gr/2011-07-14-22-28-56/8444-o-archiepikopos