Σάββατο 4 Αυγούστου 2012

Βάσεις 2012: Δείτε πως θα κινηθούν

Αύξηση κατέγραψε φέτος, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, ο αριθμός των αριστούχων στη θεωρητική και θετική κατεύθυνση.

Βάσεις 2012: Δείτε πως θα κινηθούν
Στο πρώτο Επιστημονικό Πεδίο και στις κλίμακες των βαθμών πρόσβασης από 18-20 υπάρχει μία σημαντική αύξηση των υποψηφίων, κατά 700, που θα διεκδικήσουν τις περιζήτητες σχολές με υψηλές βάσεις, δηλαδή τις Νομικές, τις Ψυχολογίες και τις Φιλολογίες στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Στις συγκεκριμένες σχολές λοιπόν αναμένεται αύξηση των βάσεων.
Το γεγονός ότι φέτος οι διαγωνιζόμενοι για την Θεωρητική Κατεύθυνση ήταν φέτος λιγότεροι κατά 2.000, ουσιαστικά θα οδηγήσει στον περιορισμό της αύξησης των βάσεων στις χαμηλότερες βαθμολογικές κλίμακες και θα αποσβεστεί στα χαμηλόβαθμα ΤΕΙ και ΑΕΙ του 1ου Επιστημονικού Πεδίου.
Στη θετική κατεύθυνση ο αριθμός των υποψηφίων που αρίστευσε έφτασε το 10%.Στο 2ο και στο 4ο Επιστημονικό Πεδίο αναμένεται να παρατηρηθούν πτωτικές τάσεις, οι οποίες θα είναι μικρότερες στα μεγάλα αστικά κέντρα και σημαντικά μεγάλες στα ΑΕΙ της περιφέρειας.
Εντυπωσιακά χαμηλές θα είναι οι βάσεις εισαγωγής στα ΤΕΙ του 2ου και του 4ου Επιστημονικού Πεδίου.
Στο 3ο Επιστημονικό Πεδίο, παρά τις χαμηλότερες επιδόσεις των υποψηφίων στα Μαθηματικά, τη Φυσική και τη Χημεία, το γεγονός ότι υπάρχει αύξηση του αριθμού των υποψηφίων κατά 1.000 στη Θετική Κατεύθυνση, δεν θα διαφοροποιήσει αισθητά την εικόνα των βάσεων.
Η εκτίμηση είναι ότι οι βάσεις θα κινηθούν στα περσινά επίπεδα και πιθανόν τελικά οι Ιατρικές σχολές να κινηθούν στα ίδια ακριβώς επίπεδα με τις περσινές βάσεις, με την Ιατρική της Αθήνας να είναι λίγο πάνω από τα 19.000 μόρια
http://www.newsbomb.gr/koinwnia/story/223442/vaseis-2012-deite-pos-tha-kinithoyn