Σάββατο 4 Αυγούστου 2012

Ένα βήμα πριν βαρέσουν κανόνι 4 στους 5 δήμους στην Ελλάδα!



Η κατάσταση πολλών δήμων είναι δραματική. Σύμφωνα με πληροφορίες του planet-greece 4 στους 5 δήμους βρίσκονται ένα βήμα πριν την οριστική παύση κάθε είδους πληρωμών....



Συνάντηση με τον πρωθυπουργό ζητά η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ), προκειμένου να καταστήσει σαφές ότι οι δήμοι μετά τις νέες περικοπές των πόρων τους, οδεύουν προς στάση πληρωμών, σε παύση παροχής βασικών προνοιακών και κοινωνικών υπηρεσιών, με θύματα τις πιο ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

Η ΚΕΔΕ ζητά, με προσωπική παρέμβαση του Αντώνη Σαμαρά, να ''αλλάξει άρδην η πολιτική της κυβέρνησης, απέναντι στην Αυτοδιοίκηση''.

Το διοικητικό συμβούλιο της ΚΕΔΕ, αποφάσισε να συγκαλέσει έκτακτο συνέδριο με θέμα ''την ακραία οικονομική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει'', το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 30 Αυγούστου.

Επίσης, αποφάσισε να συνεχιστούν οι επαφές με τους πολιτικούς αρχηγούς, να προχωρήσει σε 13 ενημερωτικές περιφερειακές συσκέψεις, καθώς και να προχωρήσει σε καμπάνια ενημέρωσης των πολιτών για τον ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και την δεινή οικονομική κατάσταση που έχουν περιέλθει οι δήμοι.

http://planet-greece.blogspot.com/2012/08/4-5.html