Τετάρτη 1 Αυγούστου 2012

Σε «τοίχο» προσέκρουσε ο Βενιζέλος συναντώντας την Τρόικα


Σε «τοίχο» προσέκρουσε ο Βενιζέλος συναντώντας την ΤρόικαΝέα συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση θα γίνει αύριο σήμερα, ύστερα από αίτημα του Ευάγγελου Βενιζέλου, ο οποίος νωρίς το μεσημέρι είχε συνάντηση με τους εκπροσώπους τηςτρόικας.
Η νέα συνάντηση των πολιτικών αρχηγών εκκρεμούσε να προσδιοριστεί μετά τη συνάντηση που είχαν τη Δευτέρα, αλλά φαίνεται ότι η τροπή που πήρε η σημερινή συνάντηση και συζήτηση του κ. Βενιζέλου με τους εκπροσώπους της τρόικας επιτάχυνε την ανάγκη να πραγματοποιηθεί. Σύμφωνα με πηγές της Ιπποκράτους, στη συνάντηση με την τρόικα, ο κ. Βενιζέλος έθεσε τα μείζονα ζητήματα του πολιτικού πλαισίου των σχέσεών μας με τους θεσμικούς εταίρους.Όπως αναφέρεται, ετέθησαν τα θέματα με ευθύ τρόπο και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα ενημερώσει σχετικά τους πολιτικούς αρχηγούς στην αυριανή συνάντησή τους.
Οι ίδιες πηγές εκτιμούσαν ότι μέχρι την νέα συνάντηση των πολιτικών αρχηγών δεν πρέπει να λεχθεί τίποτα περισσότερο, διότι αυτό που προέχει είναι να υπάρξει αρραγές εσωτερικό μέτωπο. Πληροφορίες αναφέρουν επίσης, ότι ο κ. Βενιζέλος παρουσίασε στην τρόικα τα δέκα σημεία που ανέπτυξε νωρίτερα σήμερα στην Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ, καθιστώντας σαφές ότι δεν είναι δυνατό να ληφθούν τα μέτρα που ζητούν οι θεσμικοί εταίροι. Οι εκπρόσωποι των δανειστών δήλωσαν ότι δεν έχουν καμία εξουσιοδότηση να συζητήσουν τίποτα περισσότερο από την εφαρμογή μέτρων για την εξεύρεση 11,5 δισ. ευρώ και ότι αν η Ελλάδα επιθυμεί να συζητήσει παρόμοια θέματα πρέπει να το κάνει σε πολιτικό επίπεδο.

Πηγή: newsbomb.gr