Κυριακή 5 Αυγούστου 2012

Τί θέλει να πει ο ποιητής;


Του Σάββα Καλεντερίδη
Πριν λίγες μέρες ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπάρακ Ομπάμα, είχε 35λεπτη τηλεφωνική συνομιλία με τον πρωθυπουργό της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Το κύριο θέμα της τηλεφωνικής συνομιλίας ήταν οι εξελίξεις στη Συρία.
Την επόμενη ημέρα μονάδες του τουρκικού στρατού κινήθηκαν προς ...
τα σύνορα με τη Συρία, ενώ μονάδα τεθωρακισμένων του τουρκικού στρατού έκανε άσκηση κοντά στο Νουσάιμπιν, την αρχαία Νίσυβι, που βρίσκεται ακριβώς απέναντι από την κουρδική πόλη Κάμισλο, πρωτεύουσα του Δυτικού Κουρδιστάν, όπως αποκαλούν οι Κούρδοι την περιοχή της Βόρειας Συρίας, που κατοικείται κυρίως από Κούρδους.
Αμέσως μετά τις κινήσεις του τουρκικού στρατού, το υπουργείο εξωτερικών των ΗΠΑ εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία καλούσε την Τουρκία να μην προβεί σε ενέργειες στρατιωτικού χαρακτήρα, ενώ την ίδια στιγμή ο Λευκός Οίκος δημοσίευσε φωτογραφία από την τηλεφωνική συνομιλία Ομπάμα-Ερντογάν. Μάλιστα, στη φωτογραφία φαίνεται ο Ομπάμα να κρατεί ...μπαστούνι του μπέιζ μπολ, το οποίο, πράγματι πονάει πολύ αν πέσει πάνω σε κάποιο κεφάλι. Είναι περίπου φονικό όργανο.
Μάλιστα η βοηθός του εκπροσώπου του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου, Caitlin Hayden, αναφερόμενος στο θέμα είπε: “Δημοσιεύσαμε τη συγκεκριμένη φωτογραφία για μόνο και μόνο για να τονίσουμε τη συνεχιζόμενη στενή σχέση του Προέδρου Ομπάμα με τον Πρωθυπουργό Ερντογάν, και τη σημασία που είχε η συνομιλία τους, η οποία αφορούσε την κατάσταση στη Συρία, η οποία επιδεινώνεται".
Το ερώτημα λοιπόν που θέτουμε στους φίλους του ιστολογίου είναι: Τί μήνυμα θέλει να δώσει οι ΗΠΑ στην Τουρκία με τη δημοσίευση της φωτογραφίας, που δεν έλαβε ο Ερντογάν κατά τη συνομιλία, ίσως επειδή δεν γνωρίζει καλά αγγλικά;
ΤΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΕΙ Ο ΠΟΙΗΤΗΣ ΛΟΙΠΟΝ;

http://anti-ntp.blogspot.com/2012/08/blog-post_5662.html#more