Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2012

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΟΥ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ ΣΤΗΝ Ι.Μ. ΚΟΖΑΝΗΣ

Τις ευγνώμονες ευχαριστίες του για το άρτιο της επισκέψεως και την φιλοξενία του στην Ιερά Μητρόπολη Σερβίων & Κοζάνης εξέφρασε και εγγράφως η Α.Θ.Π. ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος.

Ο Παναγιώτατος ευχαριστώντας ιδιαιτέρως το φιλόχριστο πλήρωμα της Μητροπόλεώς μας για την ανταπόκρισή του αναφέρει: «…. ασμένως προαγόμεθα, όπως εκφράσωμεν τας εγκαρδίους ημών ευχαριστίας διά τε την θερμήν υποδοχήν και δια την παρασχεθείσσαν ημίν δαψιλή φιλοξενίαν και περιποίησιν. Χαίρομεν δε, ότι κατά την μεθ’ υμών τριήμερον αναστροφήν εδόθη ημίν η ευκαιρία όπως και εκ του εγγύς ίδωμεν και εκτιμήσωμεν την πολλήν μεν ευσέβειαν και την προς την Αγίαν Εκκλησία αφοσίωσιν και προσήλωσιν του εκλεκτού λαού της Κοζάνης …».

Σε όσους μάλιστα συνέβαλαν στην οργάνωση και στην επιτυχή έκβαση της επισκέψεως ο Οικουμενικός Πατριάρχης απέστειλε ευχαριστήριο Γράμμα, το οποίο τους επιδώθηκε δια χειρός του Μητροπολίτη κ. Παύλου κατά τη διάρκεια συνάντησης, που πραγματοποιήθηκε στο ιστορικό Επισκοπείο Κοζάνης την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου.

Ο Σεβασμιώτατος, αφού ευχαρίστησε και ο ίδιος τους παρευρισκόμενους για την άριστη οργάνωση της επισκέψεως, επέδωσε σε καθέναν από τα μέλη της τιμητικής και οργανωτικής επιτροπής το Πατριαρχικό ευχαριστήριο Γράμμα, στο οποίο, μεταξύ άλλων, αναφέρει ο Παναγιώτατος: «Η προς το πρόσωπον ημών επιδειχθείσα προσοχή και τα εκδηλωθέντα αισθήματα ειλικρινούς αγάπης, υψίστης τιμής και βαθέος σεβασμού μεγάλως παρεκάλεσαν ημάς και ενίσχυσαν εις την περαιτέρω άσκησιν των Πρωθιεραρχικών ημών καθηκόντων …»

Μεταξύ των μελών της τιμητικής επιτροπής που παραβρέθηκαν, ήταν ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κ. Γιώργος Δακής, ο Αντιπεριφερειάρχης Κοζάνης κ. Γιάννης Σόκουτης,  ο Δήμαρχος Κοζάνης κ. Λάζαρος Μαλούτας, ο Δήμαρχος Σερβίων-Βελβενδού κ. Βασίλειος Κωνσταντόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Δ.Ε. Αιανής κ. Γιώργος Τζέλλος, οι επικεφαλείς του Στρατού, της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής καθώς και τα μέλη της Επιτροπής Τύπου και της Ομάδας Υποστήριξης.





kozan.gr
http://www.agioritikovima.gr/2011-07-14-22-28-56/10198-eucharitiria-ep