Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012

Η ελληνόφωνη δημοσιογραφία μπορεί να εξηγηθεί μόνο με την παραδοχή της ύπαρξης Θεού.


Δείτε με προσοχή το βίντεο που ακολουθεί. Δεν θα ασχοληθούμε με τα κλισέ τύπου “μα τι εξοργιστική προπαγάνδα είναι αυτή; Τους ψηφίσατε, σκάστε τώρα” κλπ.

Θα προσπαθήσουμε να αναλύσουμε την ουσία των λεγομένων.

Ακούμε το θεώρημα: “Ο μόνος τρόπος να παραμείνουμε στο Ευρώ, είναι να πάρουμε αυτά τα επώδυνα μέτρα”.

Μα η παραμονή στο Ευρώ, όπως όλοι έχουν παραδεχθεί, απαιτεί ανάπτυξη. Ειδ’ άλλως η έξοδος είναι δεδομένη. Πως λοιπόν μέτρα φοροεισπρακτικού χαρακτήρα θα τονώσουν την ανάπτυξη; Ειδικά όταν τα έσοδα που θα αποφέρουν θα πάνε όλα εκτός χώρας ή σε βασικές καλύψεις δημοσίων δαπανών (π.χ. την κάλυψη κόστους του κοινοβουλίου); Ένας Θεός ξέρει…

Ποιός Έλληνας θα κάνει επενδύσεις όταν το 7% των Ελλήνων διατηρεί καταθέσεις άνω των 10,000 Ευρώ που τώρα θα μειωθούν ακόμη περισσότερο για την κάλυψη των πρόσθετων αναγκών που δημιουργούν αυτά τα μέτρα; Ένας Θεός ξέρει.

Επειδή οι εικονιζόμενοι στο βίντεο σίγουρα ανήκουν σε αυτό το 7% των Ελλήνων, νομίζετε ότι προτίθενται να κάνουν κάποια επένδυση ώστε να συμβάλλουν στην αύξηση του ΑΕΠ; Εδώ και ο Θεός σηκώνει τα χέρια.

Όσο για το “Ούτε εμείς περιμέναμε ότι τα μέτρα θα είναι τόσο σκληρά”, η απάντηση είναι “Μα καλά βρε παλικάρια, γιατί δεν ρίχνατε μία ματιά στο μεσοπρόθεσμο; Πως κάνετε δημοσιογραφία επί τόσα χρόνια και σχολιάζετε χωρίς να ρίξετε μια ματιά στα μέτρα;”…

…ένας Θεός ξέρει.