Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2012

Η οικονομική συναλλαγή των οικογενειών Μπόμπολα- Τσοχατζόπουλου δεν συγκίνησε την Κυβέρνηση… Το θέμα πάει για φορολογική παραγραφή την ίδια στιγμή που τα συνήθη υποζύγια καλούνται να πληρώσουν ξανά!!


ΕΠΙΧΕΙΡΗΘΗΚΕ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
Δεν άρεσε το θέμα ερώτησης προς τον Πρωθυπουργό.
Μην κρύβεστε πίσω από τον ανακριτή!!!
Αίσθηση και πολλά σχόλια προκάλεσε η νέα επιχείρηση «πολιτικής χειραφέτησης», καθώς και η νέα απόπειρα «λογοκρισίας του κοινοβουλευτικού ελέγχου» εκ μέρους της αρμόδιας διεύθυνσης του Ελληνικού Κοινοβουλίου. Η πρώτη είχε επισυμβεί πριν λίγες εβδομάδες όταν ο προϊστάμενος της υπηρεσίας είχε ζητήσει να απαλειφθεί, από σχετική παρέμβαση, ο χαρακτηρισμός «το δίδυμο της συμφοράς Παπανδρέου – Παπακωνσταντίνου».
Η νέα προκλητική και αντιδημοκρατική συμπεριφορά απέναντι στην Κοινοβουλευτική διαδικασία Κοινοβουλευτικού ελέγχου αλλά και σ’ έναν εκλεγμένο αντιπρόσωπο του 
ελληνικού λαού, προκάλεσε -όπως ήταν φυσικό- την έντονη αντίδραση του συντονιστή του «ΚΙΝ.Α» (Κίνημα Αναγέννησης) κ. Νίκου Νικολόπουλου ο οποίος μέσω του online-press εξέφρασε την δημόσια διαμαρτυρία του, ενώ κάλεσε τον Πρόεδρο της Βουλής, να ζητήσει εξηγήσεις, να προστατεύσει την ελευθερία της έκφρασης μέσα στο «ναό της Δημοκρατίας» και να υπερασπιστεί την κοινοβουλευτική τάξη και παράδοση.
Συγκεκριμένα ο Αχαιός πολιτικός κατήγγειλε, ότι «απειλήθηκε επεισόδιο» προκειμένου «με τα πολλά» να γίνει δεκτή η ερώτηση Νικολόπουλου προς τον Πρωθυπουργό, για το μέγα σκάνδαλο της οικονομικής συναλλαγής των οικογενειών Μπόμπολα και Τσοχατζόπουλου.
Ενοχλούσε όπως είπε ο Νίκος Νικολόπουλος στο online-press ο τίτλος της ερώτησης προς τον Σαμαρά!
ΜΑΥΡΟ ΧΡΗΜΑ…ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΕΣ ΔΟΣΟΛΗΨΙΕΣ ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΩΝ
Απαντώντας στις δημοσιογραφικές ερωτήσεις για το ουσιαστικό μέρος της καταγγελίας ο Νίκος Νικολόπουλος είπε μεταξύ άλλων:
«Με προηγούμενη ερώτηση μου στη Βουλή παράθεσα προς τον Υπουργό Οικονομικών αποσπάσματα από την απολογία του ξάδερφου του πρώην Υπουργού Α. Τσοχατζόπουλου στον ανακριτή για τον εκδότη και για τις σχέσεις των οικογενειών Μπόμπολα και Τσοχατζόπουλου όπου είχα αφήσει μάλιστα να εννοηθεί ο Ν. Ζήγρας ότι έδωσε ο Αλ. Τσοχατζόπουλος 400.000 ευρώ για το καφέ Στοά και μάλιστα ότι αυτά τα λεφτά ήταν και «μαύρα». Δίνοντας μαρτυρία με το «χέρι στο Ευαγγέλιο» είπε ότι: «τα χρήματα τα οποία δόθηκαν μετρητά και δεν δηλώθηκαν πουθενά…»…..
Συγκεκριμένα, αναφέρεται στην κατάθεση του Ν. Ζήγρα «σε μια περίεργη αγοραπωλησία που πραγματοποιήθηκε μεταξύ του γνωστού μεγαλοεκδότη Φ. Μπόμπολα (γιου του Γ. Μπόμπολα) και του γιου του Άκη, του Αλ. Τσοχατζόπουλου, που εμφανίζεται αδιάψευστα στο ΦΕΚ (Φύλλο Εφημερίδας κυβερνήσεως) τον Ιούλιο του 2004.ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΑΚΟΥΣΕ; ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΡΘΕΙ; ΓΙΑΤΙ;
Με βάση τα παραπάνω δημοσιεύματα λοιπόν ζήτησα από τον Υπουργό Οικονομικών: Να ερευνηθούν οι καταγγελίες για την διακίνηση μαύρου χρήματος και να έρθει και να πει στην Βουλή τι ποσό εισέπραξε το Δημόσιο για αυτήν την αγοραπωλησία μετοχών και μέσω ποιας Δ.Ο.Υ. Επίσης να απαντήσει ο Γ. Σουρνάρας εάν έχουν κληθεί οι καταγγελόμενοι Μπόμπολας και Τσοχατζόπουλος, από την αρμόδια ΔΟΥ, το ΣΔΟΕ, την Αρχή Δίωξης «μαύρου χρήματος» αφού θα πρέπει να καταλογιστούν σε βάρος τους φόροι και πρόστιμα ανακρίβειας α) για απόκρυψη της πραγματικής αξίας μεταβίβασης των εταιρικών μεριδίων, β) για αποκρυβείσα υπεραξία μεταβίβασης εταιρικών μεριδίων και, γ) για αποκρυβέντα εισοδήματα.
Αυτονόητο είναι πως πρέπει να εφαρμοστεί η εν γένει ποινική νομοθεσία για φοροδιαφυγή και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.
Καταπέλτης όμως ήταν και στην συνέχεια της συνέντευξης ο Βουλευτής και συντονιστής του «ΚΙΝ.Α» ο οποίος είπε:
«Αντίθετα, όμως η από 17.8.2012 απάντηση του Υπουργού Οικονομικών, την οποία έλαβα, όπως λέει και ο λαός μας “είναι άλλα λόγια να αγαπιόμαστε”».ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΒΡΑΒΕΙΟ ΥΠΕΚΦΥΓΗΣ.
Διεκδικεί το βραβείο υπεκφυγής.
Συνιστά περιφρόνηση προς την Βουλή και την κοινοβουλευτική διαδικασία. Προσβάλλει την νοημοσύνη όλων.
Αποτελεί πρόκληση προς τους χειμαζόμενους πολίτες.
Εκθέτει τον Πρωθυπουργό, την Κυβέρνηση συνολικά αλλά και τον Υπουργό Οικονομικών, ως πολιτικό προϊστάμενο των φορολογικών Υπηρεσιών .
Η ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑ ΕΚΚΡΕΜΕΙ ΣΤΟΝ…ΑΝΑΚΡΙΤΗ
Στην εύλογη δημοσιογραφική ερώτηση «σε ποιο στάδιο βρίσκεται η υπόθεση “μαύρου χρήματος”, ο Νεοδημοκράτης Βουλευτής μας απαντά: «Με πομπώδη λόγια στην απάντησή του ο Υπουργός Οικονομικών με πληροφορεί -χωρίς ντροπή- ότι η Δικογραφία εκκρεμεί στον Ανακριτή και ότι διενεργείται σχετικός έλεγχος!!!!
Λυπάμαι αλλά τουλάχιστον θα έπρεπε να είναι γνωστό στον Υπουργό Οικονομικών ότι ο ανακριτής διερευνά μόνο ποινικές ευθύνες.
Τα φορολογικά όργανα είναι εκείνα που πρωτίστως διερευνούν την ακρίβεια των υποβαλλόμενων φορολογικών δηλώσεων.
Είναι εκείνα που καταλογίζουν πρόστιμα για φορολογικές παραβάσεις.
Λυπάμαι αλλά δεν ξέρω για ποιο λόγο ο Υπουργός και οι υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών, κρύβονται πίσω από τον ανακριτή.»
ΠΑΕΙ ΓΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΠΑΡΑΓΡΑΦΗ«Με την παρέμβαση μου αυτή θέλω να προειδοποιήσω τον Πρωθυπουργό και τους Υπουργούς ότι θα ναι και προσωπικά εις τον ακέραιον υπόλογοι και υπεύθυνοι-ΓΙΑΤΙ ΕΠΙΚΕΙΤΑΙ Η ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΠΑΡΑΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ- και τελικά αυτή η «ύποπτη» όποια ολιγωρία θα αποστερήσει πολύτιμους πόρους από τα ταμεία του Κράτους.
Αυτή η «ύποπτη» αδράνεια μπορεί όμως να τους εξασφαλίσει μία βέβαιη παραπομπή για παράβαση καθήκοντος που διώκεται σε βαθμό κακουργήματος…»
ΟΙ ΙΣΧΥΡΟΙ ΜΕΝΟΥΝ ΣΤΟ ΑΠΥΡΟΒΛΗΤΟ« Επειδή αποτελεί πρόκληση προς όλους εκείνους που έχουν οδηγηθεί στο περιθώριο αλλά και εκείνους που θα εξαθλιωθούν στο αμέσως επόμενο διάστημα, από τις πολιτικές της φτωχοποίησης, οι ισχυροί αυτής της χώρας να μένουν στο απυρόβλητο ας μην κοιμούνται ήσυχοι…Δεν πρέπει να αφήσουμε περιθώρια για δράσεις των ακραίων που καιροφυλαχτούν.»
ΑΔΙΑΦΟΡΩ ΓΙΑ ΤΗΝ .. «ΛΑΣΠΗ»«Για αυτό δηλώνω ότι προσωπικά, θα εξαντλήσω κάθε δυνατότητα που μου παρέχει ο Κανονισμός της Βουλής, ώστε να διερευνηθεί η υπόθεση αυτή, ακόμη και εάν αυτό, όπως με βεβαιότητα αναμένω, θα έχει ως συνέπεια τόνους λάσπης ενάντια στο πρόσωπό μου, από τους εξωθεσμικούς διαφεντευτές της χώρας.
Σύντομα θα το καταλάβουν ότι η ασπίδα της διαπλοκής δεν είναι ατσάλινη…. πιο ισχυρό είναι το «δόρυ» του λαού.»
Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΗΝ ΚΑΝΕΙ ΤΟΝ..ΑΝΗΞΕΡΟ«Καλώ λοιπόν από το βήμα της Βουλής τον Πρωθυπουργό, να πάψει να κρύβεται. Πρέπει να δώσει κατάλληλες πολιτικές οδηγίες, ώστε να ερευνηθούν οι καταγγελίες για την διακίνηση μαύρου χρήματος.
Να αρθεί το τραπεζικό απόρρητο των εμπλεκομένων.
Να καταλογίσει και να εισπράξει το Δημόσιο για την ως άνω αγοραπωλησία μετοχών το ανάλογο ποσό. »
ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ τους ΦΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΚΑΣΤΟΥΝ….«Και τέλος να καταλογιστούν σε βάρος τους οι φόροι και τα πρόστιμα ανακρίβειας α) για απόκρυψη της πραγματικής αξίας μεταβίβασης των εταιρικών μεριδίων, β) για αποκρυβείσα υπεραξία μεταβίβασης εταιρικών μεριδίων, γ) για αποκρυβέντα εισοδήματα.
Φυσικά και πρέπει να εφαρμοστεί η εν γένει ποινική νομοθεσία για φοροδιαφυγή και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα!!!»
ΝΑ ΖΗΤΗΘΟΥΝ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΟΘΟΥΝ ΕΝΤΟΛΕΣ«Για αυτό με την νέα μου κοινοβουλευτική παρέμβαση μου καλώ τον Πρωθυπουργό να ζητήσει από τον Υπουργό του, σύμφωνα με όσα ορίζει το Σύνταγμα και ο Κανονισμός της Βουλής, να απαντήσει σαφώς στα ερωτήματά, να δώσει τα αντίγραφα των εντολών ελέγχου που εστάλησαν προς το ΣΔΟΕ, την Αρχή για την καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, προκειμένου να προχωρήσει για η διερεύνηση των καταγγελλομένων για τις οικογένειες Μπόμπολα και Τσοχατζόπουλου»