Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012

ΤΩΡΑ ΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ ΓΙΑ ΣΑΜΑΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ


20120906-075337.jpgΕκνευριστική αλλά αποκαλυπτική η τρίπλα του Προκόπη Παυλόπουλου χθες το βράδυ στο Real FM και στον Σεραφείμ Κοτρώτσο!
Τι είπε ο Παυλόπουλος όταν ο Κοτρώτσος τον ρώτησε τι θα γίνει με την Εξεταστική Επιτροπή για την οικονομία που ζητούν ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, ύστερα μάλιστα και από το διαβιβαστικό του Εισαγγελέα Γρ. Πεπόνη για τον Γιώργο Παπανδρέου;
Διευκρίνισε πρώτα ότι δεν προκαταλαμβάνει τις αποφάσεις του Α. Σαμαρά, ούτε σηκώνει το γάντι, όπως έκανε ο Γ. Μιχελάκης την Κυριακή στο ΘΕΜΑ. Είπε επίσης ότι μιλάει περισσότερο σαν Καθηγητής. Και μετά ήλθαν οι ρουκέτες…
Θύμισε την προεκλογική δέσμευση του Α. Σαμαρά για Εξεταστική Επιτροπή και είπε στον Σ. Κοτρώτσο ότι ουδέποτε ο Α. Σαμαράς το πήρε πίσω. Άρα τα πέταξε όλα πάνω στον Α. Σαμαρά. Ύστερα είπε ότι, από θεσμική άποψη, είναι άλλο πράγμα οι προτάσεις των Κομμάτων για Εξεταστική Επιτροπή, αφού εδώ είναι πολιτικό το ζήτημα και μπορείς να διαφωνείς με το σκεπτικό τους. Και άλλο πράγμα το αίτημα Πεπόνη. Δηλαδή το αίτημα της Δικαιοσύνης, κατά το άρθρο 86 του Συντάγματος. Και εδώ κορυφώνεται το γλέντι με τις «θεσμικές ρουκέτες» του (καθηγητή) Παυλόπουλου: Μπορούμε, κ. Σαμαρά μου, να αγνοήσουμε τη Δικαιοσύνη; Ούτε μια Εξεταστική Επιτροπή; Μα και ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ως Καθηγητής, δεν μπορεί να έχει άλλη άποψη για την ανάγκη σεβασμού της Δικαιοσύνης. Πέραν τούτου και στην Κυβέρνηση Κώστα Καραμανλή γινόταν Εξεταστική Επιτροπή όταν έφτανε αίτημα της Δικαιοσύνης!!!
Θυμηθείτε το Olympia.
Πριν το μπάχαλο για τα μέτρα η ΝΔ θα γίνει μπάχαλο και για την Εξεταστική, αν ο Α. Σαμαράς δε βγει αμέσως να διευκρινίσει ότι Εξεταστική θα γίνει, τουλάχιστον ως προς αυτό που διαβίβασε ο Εισαγγελέας Γρ. Πεπόνης για τον Γιώργο Παπανδρέου.
Και κάτι τελευταίο. «Κομψά» ο Παυλόπουλος υπενθύμισε ότι αύριο, 6 Σεπτεμβρίου, λήγει η προθεσμία που ο Γ. Στουρνάρας πρέπει να του απαντήσει για τα ομόλογα, στην Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων που είχε κάνει. Τι σημαίνει αυτό; Ότι ο Πρ. Παυλόπουλος, αν ο Γ. Στουρνάρας δεν του δώσει τα στοιχεία, θα θυμίσει τι είχε γίνει με τον Βενιζέλο τον Νοέμβριο του 2011 –που επίσης δεν του έδωσε τα στοιχεία- και θα βάλει στο ίδιο πολιτικό τσουβάλι Στουρνάρα – Βενιζέλο. Άρα την προηγούμενη Κυβέρνηση με τη σημερινή, σ’ ένα θέμα που συγκλονίζει τα Ασφαλιστικά μας Ταμεία. Επιπλέον ο Πρ. Παυλόπουλος θα μετατρέψει την Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων σε Επίκαιρη Επερώτηση και θα σύρει έτσι τον Γ. Στουρνάρα στη Βουλή ν’ απολογείται.
Σας είπαμε, πολιτικώς δεν θα πλήξουμε τις επόμενες μέρες. Το αντίθετο.