Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2012

Οι επιπτώσεις του κομματικού κράτους και της ασυδοσίας-ανευθυνότητας των πολιτικών!! Χειροτερεύει η κατάσταση!

Wall Street Journal: ''H έκθεση των ελεγκτών της τρόϊκας θα αναφέρει πόσο μεγάλο είναι το χρηματοδοτικό έλλειμμα στο πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας, με τους Ευρωπαίους να σημειώνουν πως η «τρύπα» είναι πάρα πολύ μεγάλη για να την κλείσει η ελληνική κυβέρνηση μόνη, όπως προτείνει... ΜΗ βιώσιμο το χρέος''.
Σωστό το δημοσίευμα του Reuters γιά ''καθυστέρηση'' υποβολής της έκθεσης, που θα γίνει μετά τις εκλογές στις ΗΠΑ. Λογικά, αν η έκθεση ήταν θετική δεν υπήρχε λόγος να καθυστερήσει ένα μήνα, εξαιτίας εκλογών στις ΗΠΑ. Το Reuters επικαλείται αξιωματούχους και διπλωμάτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι οποίοι μιλώντας στο πρακτορείο υποστήριξαν ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες θέλουν να αποφύγουν πιθανό «σοκ» στην παγκόσμια οικονομία πριν τις αμερικανικές εκλογές. 
«Η κυβέρνηση Ομπάμα δεν θέλει τίποτα σε μακροοικονομική κλίμακα που θα μπορούσε να ταράξει την παγκόσμια οικονομία πριν τις 6 Νοεμβρίου», ανάφερε αξιωματούχος της ΕΕ στο πρακτορείο. Αρκετές πηγές από τη Γερμανία αναφέρουν ότι κορυφαίοι αξιωματούχοι στην Ουάσινγκτον ξεκαθάρισαν σε αναρίθμητες συζητήσεις με τους ομολόγους τους στη Γερμανία και την Ευρώπη ότι θα προτιμούσαν να μην προκύψουν εκπλήξεις μέχρι τις εκλογές του Νοεμβρίου.

''Τελειωμένη'' μετά τα νέα μέτρα και η τρικομματική κυβέρνηση Σαμαρά; Η εμμονή της κυβέρνησης Ομπάμα γιά καθυστέρηση υποβολής της έκθεσης γιά την Ελλάδα, πιστοποιεί το αρνητικό της περιεχόμενο. Στην Ουάσιγκτον εκτιμούν επίσης, ότι η τρικομματική κυβέρνηση υπό τον Σαμαρά, έχει λίγους μήνες ''ζωή'' και ομιλούν γιά την ''ανάγκη νέας εθνικής κυβέρνησης εξωκοινοβουλευτικών''.
Σύμφωνα με γερουσιαστή, μέλος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας, στις ΗΠΑ σημειώνουν την εμμονή της ελληνικής κυβέρνησης να μην αγγίξει τους κομματικούς ''ημέτερους'' στο Δημόσιο. Επίσης, την αναξιοπιστία, ελαφρότητα, διαφθορά του πολιτικού συστήματος, αλλά και την μεγάλη διαφθορά, σε όλους τους τομείς της δημόσιας ζωής, γιά την οποία δεν έκανε τίποτα και η παρούσα κυβέρνηση... (21 Σεπτ. '12)

Η Τρόϊκα έφυγε από την Ελλάδα, θα επιστρέψει μόλις τα...βρουν μεταξύ τους οι συγκυβερνώντες
Η ανακοίνωση της Τρόικας
«Η αποστολή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το ΔΝΤ στην Αθήνα θα έχει ένα σύντομο διάλειμμα από τις συζητήσεις με τις αρχές για την αξιολόγηση του προγράμματος» αναφέρεται στην ανακοίνωση της τρόικας.
«Αναμένεται να επιστρέψει στην Αθήνα μετά από περίπου μία εβδομάδα. Στη διάρκεια αυτού του διαστήματος ορισμένοι ειδικοί της αποστολής θα παραμείνουν στηναθήναγια να βοηθήσουν τις αρχές με την περαιτέρω τεχνική εργασία, ενώ οι επαφές θα συνεχιστούν με τις αρχές από τις αντίστοιχες έδρες. Η αποστολή είχε παραγωγικές συζητήσεις με τις αρχές από τις αρχές Σεπτεμβρίου και έχει σημειώσει καλή πρόοδο στη διάρκεια αυτής της περιόδου» σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση.
 «Η αποστολή αναμένει με ενδιαφέρον να συνεχιστούν αυτές συζητήσεις σύντομα στην Αθήνα, με στόχο την επίτευξη συμφωνίας σε μία σειρά οικονομικών πολιτικών που θα μπορούσαν να παρέχουν τη βάση για μία επιτυχή ολοκλήρωση της αξιολόγησης» καταλήγει η ανακοίνωση.
Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών έχει σημειωθεί πρόοδος στις ζητήσεις αλλά υπάρχουν ακόμη κομμάτια που είναι προς διερεύνηση και διευκρίνιση, ενώ δεν συζητήθηκε καθόλου το θέμα της επόμενης δόσης.
Το πακέτο των μέτρων που συζητείται είναι 11,5 δισ. ευρώ σε δαπάνες και 2 δισ. ευρώ σε έσοδα, ενώ υπάρχουν θέματα και στα δύο σκέλη.
Τον Ιανουάριο του 2012 η πρόεδρος της Αργεντινής είχε προειδοποιήσει την Ελλάδα:
''Στο τέλος θα σας οδηγήσουν να ξεπουλήσετε τα πάντα και όταν τα ξεπουλήσετε θα διαπιστώσετε ότι δεν ξεπεράσατε την χρεοκοπία αλλά τότε θα είναι αργά, θα χρεοκοπήσετε όπως χρεοκοπήσαμε και εμείς''.
Δισεκατομμύρια μαύρου χρήματος εκρέουν από την Ελλάδα
Εκροές και εισροές δισεκατομμυρίων δολαρίων μαύρου χρήματος διαπιστώνει ο Ρέιμοντ Μπέικερ, πρόεδρος του αμερικανικού ινστιτούτου μελετών Global Financial Integrity, μιλώντας στο γερμανικό περιοδικό Spiegel.
Στη συνέντευξή του, ο Ρ.Μπέικερ δηλώνει ότι τα δισεκατομμύρια δολάρια καταλήγουν σε φορολογικούς παραδείσους ανά τον κόσμο. «Σύμφωνα με τους υπολογισμούς μας, μόνο μεταξύ 2003 και 2011 βγήκαν από την Ελλάδα 261 δισ. δολάρια παράνομου χρήματος που προέρχονταν από εγκληματικές ενέργειες, διαφθορά και φοροδιαφυγή. Πρόκειται για τεράστια απώλεια για μια τόσο μικρή εθνική οικονομία» αναφέρει ο Μπέικερ.
Παράλληλα, τονίζει ότι το Ινστιτούτο έχει διαπιστώσει για το 2010 ότι εισέρρευσαν παράνομα στην Ελλάδα 90 δισ. δολάρια και για το 2011 109 δισ. δολάρια. «Τα αριθμητικά στοιχεία δείχνουν ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν ελέγχει τις παράνομες εισροές χρήματος. Πριν από την κρίση, η Ελλάδα είχε ήδη τη δεύτερη μεγαλύτερη παραοικονομία από τα 25 κράτη που μελέτησε ο ΟΟΣΑ. Μόνο το Μεξικό ήταν σε χειρότερη θέση» αναφέρει στη συνέντευξή του.

http://www.kalami.net/2012/ellada/gr_troika.html