Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΣΤΗ ΣΙΑΤΙΣΤΑ

Την Ιερά Μητρόπολη Σισανίου και Σιατίστης επισκέπτεται από χθες ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος, όπου θα παραμείνει μέχρι το Σάββατο, που ολοκληρώνεται η επίσημη επίσκεψή του στην Ελλάδα..

Ο Πατριάρχης και η συνοδεία του, έφτασαν στη Σιάτιστα το απόγευμα και τους υποδέχτηκαν ο οικείος Μητροπολίτης και άλλοι Αρχιερείς, ο Περιφερειάρχης, η Δήμαρχος, εκπρόσωποι της τοπικής αρχής, του Στρατού, της Αστυνομίας, αλλά και πλήθος κόσμου είχε γεμίσει την πλατεία και τους κεντρικούς δρόμους.

Ο Πατριάρχης αναφέρθηκε στο πρόσωπο και στο χαρακτήρα του Μητροπολίτη Σισανίου λέγοντας πως πρόκειται για έναν Ιεράρχη με στιβαρό και πατερικό λόγο που στηρίζει, οικοδομεί, επιτιμά, διορθώνει και έτσι γλυκαίνει την καρδιά του λαού του.

Ο Παναγιώτατος μιλώντας για την κρίση τόνισε πως είναι πρωτίστως πνευματική και όχι οικονομική και η μόνη διέξοδος είναι η μετάνοια και η επιστροφή στο Χριστό.

Η Δήμαρχος της πόλης Παναγιώτα Ορφανίδου δήλωσε «Η επίσκεψη σας στην πόλη της Σιάτιστας και στην Ελλάδα γενικότερα, κατά την κρίσιμη περίοδο που διανύουμε αποτελεί ηθική ενίσχυση, μας δίνει δύναμη και κουράγιο, ώστε να αντιμετωπίσουμε με υπομονή την μεγάλη κρίση που βιώνει η χώρα μας και κατ' επέκταση διέρχεται ο λαός μας».

Στη συνέχεια τελέσθηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Σιατίστης χοροστατούντος του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου.

http://www.agioritikovima.gr/oikpa/11467-o-patriarchis-t