Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

Διαλύονται! Ο λαός πρέπει να πάρει την κατάσταση στα χέρια του…



Η κατάσταση για την τρόικα της κυβέρνησης είναι πολύ άσχημη, παρόλο τον εξωραϊσμό που προσπαθούν να κάνουν τα δελτία ειδήσεων…

Δύο βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Κασσής και Θεόδωρος Παραστατίδης, δηλώνουν ανοιχτά ότι δεν πρόκειται να ψηφίσουν τα νέα μέτρα. Βέβαια ειδικά με τους ΠΑΣΟΚους ποτέ δεν ξέρει κανείς και πρέπει να κρατάμε μικρό καλάθι. Μην ξεχνάμε ότι ΠΑΣΟΚ ήταν και ο Αθανασιάδης του ΓΑΠ που γελοιότερες κωλοτούμπες δύσκολα θα βρει κανείς…

Αυτό που σκέφτονται τα επιτελεία ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ μέχρι στιγμής είναι να μην τεθεί κομματική πειθαρχία (δηλαδή διαγραφή) αν δεν ψηφίσουν τα νέα μέτρα. Αυτό, σαφώς, δεν γίνεται γιατί ξαφνικά τα κόμματα σέβονται την διαφορετική άποψη των βουλευτών τους αλλά εξ ανάγκης γιατί υποθέτουν ότι αυτοί που τελικά δεν θα ψηφίσουν υπέρ των νέων μέτρων θα είναι αρκετοί ώστε να απειλείται ακόμη και η πλειοψηφία της κυβέρνησης. 

Βέβαια ακόμη κι αν δεν τεθεί θέμα διαγραφών είναι πολύ πιθανό να υπάρξουν εσωτερικές διαμάχες στα κόμματα αυτά. Όσοι δεν υπερψηφίσουν το πακέτο μέτρων θα αποκτήσουν έστω και μικρή λαϊκή συμπάθεια άρα και πλεονέκτημα σε σχέση με τους συναδέρφους τους σε περίπτωση νέων εκλογών. Όσοι λοιπόν “κάνουν το πατριωτικό τους καθήκον” και μας ξανασώσουν θα έρθουν σε εσωτερική ρήξη με τους υπολοίπους. Και στην παρούσα κατάσταση ούτε η ΔΗΜΑΡ, ούτε ιδιαίτερα το ΠΑΣΟΚ δεν μπορούν να κρατήσουν ισορροπίες και να μην διαλυθούν.

Στην Νέα Δημοκρατία (ή Σαμαροκρατία αν θέλετε)(dakepekoz: Δε θέλουμε, αλλά έτσι είναι..Σαμαροκρατία) η κατάσταση δεν είναι πολύ διαφορετική, αν και εκεί είναι σαφές ότι θα τεθεί κομματική πειθαρχία. Παρόλο που ο Αντώνης Σαμαράς αποφάσισε να τιμωρήσει ακόμη και την σκέψη να παρεκκλίνει κανείς από την επίσημη κομματική γραμμή και διέγραψε τον Σταυρογιάννη, δεν είναι σίγουρο ότι θα περάσει τον φόβο που επιθυμεί στους βουλευτές του. Άλλωστε στους πολιτικούς το ένστικτο της πολιτικής αυτοσυντήρησης είναι πολύ ισχυρό και μπορεί να υπερβεί την κομματική πειθαρχία. Ενδεικτικό του κλίματος στην ΝΔ είναι ότι ο ίδιος ο Αντώνης Σαμαράς εχθές στο εντευκτήριο της Βουλής προσπαθούσε να πείσει βουλευτές του κόμματός του για την αναγκαιότητα των μέτρων. Κι αν ο ίδιος ο πρόεδρος και δη πρωθυπουργός, εμφανίζεται ανοιχτά να κάνει “μασάζ” στους βουλευτές πάει να πει ότι τρέμει το φυλλοκάρδι του και δεν πιστεύει ότι θα πειστούν από τα όργανα του κόμματος.

Ακόμη και η κίνησή του να διαγράψει τον Σταυρογιάννη, όχι μόνο δεν φαίνεται να του βγαίνει, αλλά γυρίζει και “μπούμεραγκ”. Ο Σταυρογιάννης εμφανίζεται “ήρωας” έχοντας εξασφαλίσει το πολιτικό του μέλλον, και ο Σαμαράς ένας απολυταρχικός πρόεδρος που δεν ανέχεται διαφορετική άποψη! Άλλωστε αν κάποιοι εκ των βουλευτών του κόμματος έχουν αποφασίσει να καταψηφίσουν, σίγουρα έχουν υπολογίσει ότι θα διαγραφούν από την ΚΟ της ΝΔ, συνεπώς δεν μπορεί να τους τρομάξει ιδιαίτερα η παραδειγματική διαγραφή Σταυρογιάννη.

Ο πρόεδρος της ΝΔ όμως είναι πλέον ευτυχείς. Ο Πάγκαλος δήλωσε ότι τον στηρίζει… Κι αν σε στηρίζει ο Πάγκαλος όπως και να το κάνουμε νιώθεις πιο …σίγουρος!

Η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου-Κουβέλη φυλλορροεί. Το δυστύχημα για όλους μας είναι ότι τα μέτρα θα ψηφιστούν, ίσως με μεγάλες απώλειες για τα κόμματα της κυβερνητικής συνεργασίας, αλλά θα ψηφιστούν. Η κοινωνία θα στενάξει και άνθρωποι αυτόν τον χειμώνα θα πεινάσουν και θα κρυώσουν γιατί “δεν πρέπει να βγούμε απ’ το ευρώ”, πρέπει να “σωθούμε” και να “εξασφαλίσουμε το γάλα των παιδιών μας”. Όλες αυτές τις γελοιότητες θα τις ξανακούσουμε τις επόμενες ημέρες και οι γλύφτες στα ΜΜΕ θα κρέμονται απ’ τα χείλη του κάθε σοβαροφανή ξεφτίλα που με στόμφο και πατερναλιστικό ύφος θα τρομοκρατεί τον κόσμο.

Πρέπει να το χωνέψουμε! Η κοινωνία πρέπει να αντιδράσει δυναμικά. Και δεν μιλάω για “καπελωμένες”διαμαρτυρίες από φορείς και κόμματα τύπου “ΠΑΜΕ …φύγαμε, δεν ακουμπήσαμε”. Πέρυσι οι λαϊκές, αυθόρμητες και ακαπέλωτες διαμαρτυρίες της 28ης Οκτώβρη αποτέλεσαν την αρχή του τέλους για τον ΓΑΠ και το προδοτικό κόμμα του.
Φέτος;