Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

Οι μυστικές συναντήσεις του Καραμανλή με επιχειρηματίες… Με τον φούρναρη, τον περιπτερά και άλλους μεγιστάνες.


20121008-234144.jpgΟργιάζουν οι φήμες για μυστικές συναντήσεις του πρώην πρωθυπουργού με επιχειρηματικά ονόματα το τελευταίο χρονικό διάστημα. Είναι μάλιστα τόσο “μυστικές” που αναπαράγονται σε διαφορετικές βερσιόν με διαφορετικά πρόσωπα την φορά. Μα στην πλατεία Συντάγματος να έκανε τις συναντήσεις, λιγότεροι “μάρτυρες” θα υπήρχαν.
Η αλήθεια είναι κάπως διαφορετική. Ο Καραμανλής είχε μία πάγια αρχή να μην συναντά επιχειρηματίες ακόμα και στις πιο δύσκολες στιγμές της πρωθυπουργικής του θητείας γεγονός που οι “αξιότιμοι” βαρώνοι, ειδικά οι “βασικοί” δεν του το συγχώρησαν ποτέ. Από 
μία οπτική γωνία, ίσως να δικαιώθηκε ως προς την επιλογή του τουλάχιστον στο ηθικό σκέλος. Ήταν βέβαιο ότι η πολιτική του ηθική δεν του επέτρεπε να ανάγει ορισμένα πρόσωπα από τον επιχειρηματικό στίβο ως πολιτειακούς παράγοντες, σε αντίθεση με τον προκάτοχο του που τους έβαζε από την πίσω πόρτα του Μαξίμου. Γι’ αυτό και τον αγαπούσαν.
Ακόμα και με επιχειρηματίες που εφέρετο να διατηρεί προνομιακές σχέσεις, όπως π.χ. τον Βαρδή Βαρδινογιάννη το όνομα του οποίου ακούστηκε σε αυτά τα σενάρια, ο πρώην πρωθυπουργός έχει να μιλήσει πάνω από 4 χρόνια. Όσο για τους άλλους, ειδικά τους “βαρώνους”, παρά τις απέλπιδες προσπάθειες τους δεν τους έχει μιλήσει ούτε για καλημέρα.
Οι φήμες λοιπόν που έρχονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα στην δημοσιότητα, έχουν την ίδια βάση με το διαστημόπλοιο χωρίς πιλότους που ανέλυσε ο φίλος του φίλου του κυρίου Βενιζέλου, με τα 3 τρις σε Αμερικάνικα ομόλογα.
Η σκοπιμότητα; Το όνομα Καραμανλής “πουλά” όσο κανένα άλλο. Παρά την προσπάθεια πολλών να τον βάλουν στο κάδρο της Παπανδρεϊκής συμπεριφοράς που θα μείνει στην ιστορία με τα δείπνα διαπλοκής πριν και μετά τις εκλογές. Τον λογαριασμό όμως δεν τον πλήρωσαν οι τραπεζίτες, αλλά ο Ελληνικός λαός.