Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2012

«Αν είναι ανθρώπινος ο πόνος, δεν είμαστε άνθρωποι μόνο για να πονάμε» Γ. Σεφέρης (Του Παναγιώτη Τσολάκη)


Σε λίγες ημέρες θα εορτασθεί η επέτειος του ΟΧΙ. Η παρέλαση για λόγους οικονομίας, αλλά και για λόγους ασφαλείας, δηλαδή να μην κινδυνεύσουν οι επίσημοι από τους «αντιφρονούντες» (αντιμνημονιακούς) θα είναι περιορισμένου χρόνου!
Περιορισμένες βέβαια και οι κινήσεις των πολιτών για να μην κινδυνεύσει η «σιδερόφραχτη» δημοκρατία. Η δημοκρατία των υπαλλήλων της τοκογλυφίας! Η δημοκρατίας της λίστας που χάθηκε! Μικρό το κακό που χάθηκε η λίστα αλλά μεγάλο, τεράστιο το κακό που χάθηκε η δημοκρατία και κυκλοφορούν ελεύθεροι οι πωλητές της!
Το μεγάλο όμως ερώτημα είναι: Αυτοί που θα βρίσκονται στην εξέδρα ως επίσημοι τι θα εκπροσωπούν! Την ιδέα του Όχι! Την αξία της υπεράσπισης της ελευθερίας και της εθνικής κυριαρχίας! Την ιδέα της αντίστασης ενάντια στην βία, στην καταπίεση, στον βιασμό και εξευτελισμό του ανθρώπου!
Δυστυχώς  εκπροσωπούν το ναι σε όλα! Τα παίρνουν όλα οι Γερμανοί γράφουν τα Eπίκαιρα! Δημόσια ακίνητα – δημοτική περιουσία –ιδιωτικές κατοικίες, ενεργειακό πλούτο, πανεπιστημιακή περιουσία!
Γη και ύδωρ! Παράδοση άνευ όρων! Το μεγάλο ΟΧΙ το γιορτάζουν με το  μεγάλο τους ΝΑΙ σήμερα! Τότε θυσιάστηκε ένας λαός για να σωθεί η χώρα! Σήμερα θυσιάζουν λαό και χώρα για να σωθούν οι δανειστές τοκογλύφοι και να περνούν καλά οι σύγχρονοι «Μαυραγορίτες»!
Όχι! Ποτέ δεν θα παραβρισκόμουν, ούτε ως θεατής, σε μια τέτοια παρέλαση μαζί με αυτούς! Οι γερμανοί ( πέρα από τις εκτελέσεις , τα βασανιστήρια και την ασιτία του λαού) τότε πήραν το χρυσό της χώρας μου. Πήραν τα λεφτά της χώρας μου, ως δάνειο, και δεν τα γύρισαν ποτέ! Πήραν χιλιάδες τόνους μεταλλευμάτων, χρώμιο, βωξίτη, νικέλιο, λιγνίτη. Επίταξαν την παραγωγή για την συντήρηση των δυνάμεων κατοχής. Κάνανε επίταξη εργασίας, εκκόλαψαν δωσίλογους και μαυραγορίτες!
Τα ίδια πράγματα θέλουν και σήμερα οι Γερμανοί και διεθνείς τοκογλύφοι. Τα μεταλλεύματα, την ενέργεια, την θάλασσα, τον ήλιο, την εργασία για ένα κομμάτι ψωμί. Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Μάρτιν Σούλτς σχετικά με τις Ειδικές Οικονομικές Ζώνες (Ο Φούχτελ(ος) κάνει καλή δουλειά. Ευπρόσδεκτος με τιμές και κολακείες από τους Κοτζαμπάσηδες!) υποστηρίζει ότι θα πρέπει «να δημιουργηθεί ένας οργανισμός ανάπτυξης, όπου Ευρωπαίοι και Έλληνες πολιτικοί θα εντοπίζουν έργα άξια να τύχουν υποστήριξης και θα ελέγχουν την εισροή των σχετικών κονδυλίων»  Κι αντί να του κόψει την γλώσσα η ελληνική κυβέρνηση, με όπλο το ευρωπαϊκό δίκαιο και κεκτημένο, ψελλίζει υποτακτικά!

Εάν δεν πάρουμε τη δόση θα πεθάνουμε! Δήλωση έλληνα πολιτικού, υπουργού οικονομικών (τραπεζίτης ως επάγγελμα). Στην αρχαία Ελλάδα συναντάμε το ρήμα γουνούμαι που σημαίνει πέφτω στα γόνατα και ικετεύω… «σε ικετεύω…ότι θες…μόνο μην με αφήσεις να πεθάνω…!»
Στην ιδιαίτερη πατρίδα μου, την Κοζάνη, έγινε το καθιερωμένο μνημόσυνο για τους εκτελεσθέντες κατοίκους του χαρακτηρισμένου ως μαρτυρικό χωριό, Μεσόβουνο.
Εκεί η Γερμανία, δια του προξένου της, χορήγησε με 27.000 ευρώ, την ερανική επιτροπή για την ανέγερση εκκλησίας! 157 άνδρες και 108 γυναικόπαιδα και τρεις ρώσοι στρατιώτες οι εκτελεσθέντες. 27.000€ διαιρούμενα δια των 268 ψυχών, αποτιμάται το κόστος ζωής, ύστερα από 71 χρόνια! Ξοφλήσανε! Άφεση αμαρτιών!
Μετά από 71 χρόνια από σήμερα ,με ένα μνημόσυνο υπέρ της εκτελεσθείσας Ελλάδος, θα ξεχρεώσει η Γερμανία και πάλι το χρέος της!  Όπως ακριβώς ξόφλησε τις αμαρτίες της η Siemens που άρχισε σεμινάρια κατά της διαφθοράς και της μίζας!
Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν είναι σήμερα αυτή που ήταν στις αρχές της δημιουργίας της. Σήμερα είναι καπελωμένη και ελεγχόμενη από τραπεζίτες, τοκογλύφους και οικονομικούς λωποδύτες. Είναι κάτι αντίστοιχο της Ιεράς συμμαχίας του Μεσαίωνα, όπου αποφάσιζε μια τρόικα και τότε για τις τύχες των λαών.
Αν οι Έλληνες τιμούν πραγματικά την επέτειο του ΟΧΙ με όλες τις αξίες που εμπεριέχει, αν τιμούν την αντίσταση, τους νεκρούς από εκτελέσεις, την πείνα, τα βασανιστήρια, θα πρέπει να πούνε κι ένα μεγαλύτερο όχι στην Τρόικα, στα μνημόνια, στην παραχώρηση της εθνικής κυριαρχίας και στο ξεπούλημα της χώρας.
Είμαστε ανεξάρτητη χώρα. Έξω από την χώρα ΤΩΡΑ οι ξένοι επίτροποι, οι αρμοστές, οι επιτηρητές, οι εισπράκτορες και οι ελεγκτές. Αυτό είπε τότε ο Ελληνισμός στις δυνάμεις της βίας και των όπλων. Αυτό απαιτούν και σήμερα η ιστορία, η παράδοση, οι πολιτιστικές, οι πνευματικές και δημοκρατικές αξίες του Ελληνισμού. Ένα μεγάλο όχι στην παράδοση της χώρας, που ο εχθρός αυτή την φορά την απειλή με όπλο το οικονομικό κραχ!
Υ.Γ. Η μεγαλοσύνη των εθνών δεν μετριέται με το στρέμμα. Με της καρδιάς το πύρωμα μετριέται και το αίμα».  «Εμείς δε γονατίσαμε σκυφτοί – τα πόδια να φιλήσουμε του δυνατού – σαν τα σκουλήκια που πατεί μας» Κωστής Παλαμάς.
Έτσι πορεύτηκε πάντα το γένος μας. Και πάντα υπήρχαν οι Εφιάλτες, οι Πήλιοι Γούσηδες, οι Νενέκοι, οι δοσίλογοι, οι μαυραγορίτες, οι τοκογλύφοι. Την ώρα που οι πολλοί αγωνίζονταν και αγωνίζονται για ιδέες και  ιδανικά, την ίδια ώρα κάποιοι άλλοι τις πουλάνε και κάποιοι άλλοι τις εξαργυρώνουν! Έτσι ήταν πάντα και έτσι θα συνεχίσει να είναι. Η επικράτηση του καλού έναντι του κακού είναι μια συνεχής και διαρκής πάλη.
Σε όλους αυτούς τους κάθε λογής σωτήρες του τόπου, πολιτικούς, κρατικούς λειτουργούς, συνδικαλιστές, τοπικούς άρχοντες ο ποιητής θα έλεγε πως « πάλη και πούπουλα δεν συνταιριάζουν!»