Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012

Το Hot Dog ανοίγει τον φάκελο Τσαλικίδη...


Οι υποκλοπές του 2004-5 δεν είναι μια δικαστική υπόθεση, όπως θέλουν να δείχνουν κάποιοι. Είναι ένα τεράστιο σκάνδαλο κατασκοπείας με θύμα τη χώρα, τον πρωθυπουργό της και τον πυρήνα της εξουσίας. Αμέσως μετά την ευωχία των Ολυμπιακών Αγώνων, αφού καταναλώσαμε ότι προϊόν ασφαλείας πρότειναν οι σύμμαχοι μας και οι εταιρείες τους, αποδείχθηκε πως είμαστε ανήμποροι και καθόλου ασφαλείς....

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε τυχαία ένα χρόνο μετά και αφού ένας άνθρωπος στέλεχος της Vodafone, ο Κώστας Τσαλικίδης, βρέθηκε κρεμασμένος.

Οι Αμερικανοί και το όνομα του Έλληνα κατασκόπου των υποκλοπών

Μετά το τέλος των Ολυμπιακών Αγώνων και λίγο πριν αποχωρήσουν οι Αμερικανοί, εκτός από τις αναμνηστικές πλακέτες, αφήνουν στην Ελληνική ομάδα των συνεργατών τους στην ΕΥΠ και ένα δώρο: ένα φορητό βαλιτσάκι υποκλοπών και μπόλικα ανταλλακτικά. Ξέρουν πολύ καλά πως η ομάδα θα χρησιμοποιήσει το βαλιτσάκι για τους δικούς της λόγους, για να κάνει «ιδιωτικές» παρακολουθήσεις, αλλά αυτό δεν τους ενδιαφέρει. Οι ίδιοι έχουν αυτό που θέλουν: Την Ελλάδα στο πιάτο, ηλεκτρονικά.

Η «άκρως απόρρητη» συγκάλυψη της ΕΥΠ

Μετά από έρευνα τεσσάρων μηνών η ΕΥΠ κατέθεσε ένα πόρισμα του οποίου τα συμπεράσματα είναι κατά πολύ υποδεέστερα της πιο πρόχειρης δημοσιογραφικής έρευνας. Ανακρίβειες, ασάφειες και ψέματα συνθέτουν ένα «ΑΚΡΩΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟ» σημείωμα που αναφέρεται στις υποκλοπές.

Ποιος πιστεύει πια ότι ο Κώστας Τσαλικίδης αυτοκτόνησε;

‘Έξι χρόνια μετά το σκάνδαλο των υποκλοπών και επτά από τον θάνατο του Τσαλικίδη, υπάρχουν ίσως ελάχιστοι σε αυτή τη χώρα που πιστεύουν πως ένας άνθρωπος που γνώριζε τα μυστικά των υποκλοπών αυτοκτόνησε, αφού το προηγούμενο βράδυ αγόρασε γλυκά και σχεδίαζε τι θα κάνει το σαββατοκύριακο. Αν ο Τσαλικίδης αυτοκτόνησε, τότε είναι ο πρώτος απαγχονισμένος στον κόσμο που κατάφερε να το κάνει χωρίς σπασμούς, τραυματισμούς και αγωνία. Σαν να αυτοκτόνησε ενώ κοιμόταν.

Διαβάστε τη συνέχεια στο HOTDOC που κυκλοφορεί την Πέμπτη και δείτε τις φωτογραφίες ντοκουμέντο που δημοσιεύουμε καθώς και μια συγκλονιστική επιστολή της συντρόφου του Κ. Τσαλικίδη.