Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2012

ΜΕ ΤΙΜΕΣ ΑΡΧΗΓΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΥΠΟΔΕΧΤΗΚΕ Η ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ «ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ» (VIDEO)

Αποστολή-Θεσσαλονίκη, Γιώργος Θεοχάρης
Το «Αγιορείτικο Βήμα» σας μεταφέρει εκτενή ρεπορτάζ από τις εορταστικές εκδηλώσεις

Με τιμές αρχηγού κράτους έγινε η υποδοχή της Αγίας εικόνας της Παναγίας «Αξιον Εστί». Μεγαλοπρέπεια και κατάνυξη παρουσία χιλιάδων πιστών στο Λευκό Πύργο.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος, παρουσία της Αγιορείτικης αντιπροσωπείας, Ιεραρχών, αρχών της πόλης,απλών κληρικών και χιλιάδων πιστών, υποδέχτηκαν  στο Λευκό Πύργο  την ιστορική και θαυματουργή εικόνα της Παναγίας.

Η Δέησις και εν συνεχεία η μεταφορά της ιεράς Εικόνος  στον ιερόν Ναό του πολιούχου Αγίου Δημητρίου πραγματοποιήθηκε με λιτανευτική πομπή δια των οδών: Εθνικής Αμύνης, Πανεπιστημίου & αγίου Δημητρίου.
 

Πρόγραμμα

6.00 μ.μ.: Η επίσημος Δοξολογία εν τω ιερώ Ναώ του πολιούχου αγίου Δημητρίου. Προσφωνήσεις-Αντιφωνήσεις .

6.30 μ.μ.: Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών & πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνυμου.

ΚΥΡΙΑΚΗ 14 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

7.00 - 11.00 π.μ.: Ο Όρθρος, το Πανηγυρικόν Αρχιερατικόν Συλλείτουργον και η Δοξολογία επί τη επετείω της ενάρξεως του Μακεδονικού Αγώνος προεξάρχοντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών & πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

11.30 π.μ.: Η έναρξις των εργασιών του υπό του Ιδρύματος Εθνικού και Θρησκευτικού Προβληματισμού και της Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Α καδημίας Θεσσαλονίκης διοργανουμένου Συνεδρίου με θέμα: «ΕΚΚΛΗΣΙΑ-ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ-ΕΛΛΑΔΑ: τρεις ταυτόσημοι αιώνιαι αξίαι και οντότητες» εις την αίθουσαν τελετών της Ι.Μ. Θεσσαλονίκης, Βογατσικού 7.

Προσκαλούνται όλοι να μετάσχουν στις εναρκτήριες επετειακές και εορταστικές εκδηλώσεις της τοπικής μας Εκκλησίας .