Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2012

Βενιζέλος σε Γεωργιάδη: "Άδωνι, είσαι Θεός, για χάρη σου μπορούμε να ψηφίσουμε και τέταρτο Μνημόνιο"



Ένα ιδιαίτερο κομπλιμέντο εισέπραξε προχθες ο   από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.
Σύμφωνα με τον «Βηματοδότη», ο κ. , μόλις ο εισηγητής τη ΝΔ τελείωσε την ομιλία του, φέρεται να του είπε: «Άδωνι, είσαι Θεός, για χάρη σου μπορούμε να ψηφίσουμε και τέταρτο Μνημόνιο».
Ο κ. Γεωργιάδης πάντως, όπως έλεγε σε συναδέλφους, αισθάνθηκε υπερήφανος και συγκινημένος από την ατάκα που του είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Δείτε σχετικά από την πηγή:




«Θα  με ακούσεις... Υπουργέ το τραγουδάκι " don't cry for me Argentina" το ξέρεις; Έτσι τα κάνατε», είπε με φρικαλέο ύφος ο θεωρητικός της Χρυσής Αυγής κ. Χρ. Παπάς στον υπουργό Οικονομικών κ. Ι. Στουρνάρα και έγινε της... Αργεντινής στο Κοινοβούλιο. Και τι δεν ακούστηκαν; Από ολόχρυσα...rolex αξίας 7.000 ευρώ που φορεί ο κ. Αδωνις Γεωργιάδης έως «τα κάνατε πάνω σας» που είπε πάλι ο ιδεολόγος  χρυσαυγίτης κ. Παπάς - ότι πιο σκοτεινό υπάρχει σήμερα στο Κοινοβούλιο, λένε οι βουλευτές -  στον υπουργό Οικονομικών, όταν απέσυρε εντός 28 λεπτών την τροπολογία που αφορούσε τη μισθολογική εξομοίωση των υπαλλήλων της Βουλής με τους δημόσιους υπαλλήλους.Ακόμα για τον ίδιο λόγο ο κ. Π. Λαφαζάνης ζήτησε την παραίτηση του κ. Στουρνάρα. Κάτι που έκανε και ο κ. Π. Καμμένος. Και μέσα σ΄ όλα αυτά αναρτήθηκε και ένα... πανό στη Βουλή, από τον ΣΥΡΙΖΑ που έλεγε «Καταστρέφετε τη χώρα. Φύγετε».

***
 Υπήρξαν όμως και άλλα πιο σοβαρά. Το ξέσπασμα για παράδειγμα του Πρωθυπουργού κ. Αντ. Σαμαρά όταν πληροφορήθηκε ότι γίνεται ψηφοφορία για τη συνταγματικότητα ή όχι της «αρχής της δεδηλωμένης», έως και τα κομπλιμέντα που εισέπραξε ο κ. Α. Γεωργιάδης (και ήταν το μοναδικό που εισέπραξε) από τον... πρόεδρο του ΠαΣοΚ κ. Ευ. Βενιζέλο : «Άδωνι, είσαι Θεός, για χάρη σου μπορούμε να ψηφίσουμε και τέταρτο Μνημόνιο», του είπε χαριτολογώντας ο  κ. Βενιζέλος, μόλις ο εισηγητής της ΝΔ, τελείωσε τη «φλογερή ομιλία του» υπέρ του Μνημονίου. Ο κ. Γεωργιάδης πάντως, όπως έλεγε σε συναδέλφους, αισθάνθηκε υπερήφανος και συγκινημένος από την ατάκα που του είπε ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ.

***
 Ήταν όμως και η οργή του Πρωθυπουργού, ο οποίος την ώρα που περίμενε για να φύγει  από τη Βουλή με τη πρωθυπουργική BMW (μοιάζει πολύ μ΄ αυτήν την θωρακισμένη που εξακολουθεί να έχει και να κυκλοφορεί  ο κ. Βενιζέλος) έλεγε στους κκ. Δ. Αβραμόπουλοκαι Γ. Παναγιωτόπουλο (που τον συνόδευσαν έως την έξοδο από τη Βουλή):«Θα τρίζουν τα κόκαλα του Χαρίλαου Τρικούπη, μ΄ αυτά που γίνονται με τη δεδηλωμένη».

***
 Ήταν θλιβερή η εικόνα που παρουσίαζε χθες η Βουλή. «Επίπεδο φτήνειας», το χαρακτήρισε ο κ. Βενιζέλος. Και μέσα στην αίθουσα της ολομέλειας, αλλά και στο περιστύλιο. Διαδικασίες απίστευτες που άλλαζαν από ώρα σε ώρα, βουλευτές που έπαιξαν σε μια καλοστημένη θεατρική παράσταση για να κερδίσουν λίγα λεπτά δημοσιότητας. Ήταν, για παράδειγμα, καταπέλτης εναντίον της κυβέρνησης και προσωπικά εναντίον του κ. Αντ. Σαμαρά η βουλευτής του ΠαΣοΚ κυρία Θεοδώρα Τζάκρη (που ακόμα και χθες στο βήμα της Βουλής  δεν αποχωρίστηκε τα δωδεκάποντά παπούτσια της) και οι πάντες νόμιζαν ότι θα ψήφιζε εναντίον του Μνημονίου και όμως στο τέλος είπε ότι το «ψηφίζω με το πιστόλι στο κρόταφο». Κάτι παρόμοιο συνέβη και με τον έτερο βουλευτή του ΠαΣοΚ κ. Αθ. Μωραϊτη, που και αυτός τελικά ύστερα από μία δακρύβρεχτη ομιλία είπε ότι θα ψηφίσει τα μέτρα.

***
Ήταν και οι... χειρονομίες που έκανε ο κ. Ι. Στουρνάρας όταν συνάντησε τον κ. Κ. Σκανδαλίδη σ΄ ένα από τους διαδρόμους της Βουλής. Ο κ. Στουρνάρας ρώτησε τον πρώην υπουργό του ΠαΣοΚ «Κωστάκη τι ακούω για σένα;» (προφανώς άκουγε ότι ο κ. Σκανδαλίδης δεν πρόκειται να προσέλθει να ψηφίσει). Η απάντηση του πρώην υπουργού ήταν:«Και τι σε νοιάζει εσένα, και αύριο θα είσαι υπουργός». Για να προκαλέσει το ξέσπασμα του υπουργού Οικονομικών ο οποίος κάνοντας τη γνωστή ελληνική χειρονομία, του έδειξε ότι δεν τον νοιάζει εάν θα είναι ή όχι υπουργός.

***
 Ήταν ακόμα και η μακάβρια αποκάλυψη που θέλησε να κάνει ο πολύς κ. Ηλ. Παναγιώταρος. Είπε ότι οι αυτοκτονίες των Ελλήνων λόγω της κρίσης αυξήθηκαν και η κυβέρνηση προφανώς το έλαβε υπόψη και για τον λόγο αυτό αυξάνει τα τέλη κυκλοφορίας των... νεκροφόρων από 250 ευρώ σε 650. Οι βουλευτές έβλεπαν ο ένας τον άλλον έκπληκτοι.

***
 Να μην ξεχάσω και τα... ρόλεξ. Στην αντιπαράθεση (γεμάτη με κομψούς χαρακτηρισμούς) που υπήρξε ανάμεσα στον κ. Αδωνι Γεωργιάδη και στον βουλευτή της Χρυσής Αυγής κ. Ηλ. Κασιδιάρη με αφορμή τα μισθολογικά των βουλευτών. Ο κ. Κασιδιάρης παρουσίασε το εκκαθαριστικό μισθοδοσίας του με 8.000 ευρώ. Ο κ. Γεωργιάδης επενέβη και του είπε «πού τα βρήκες και τα λες όλα αυτά, είσαι ψεύτης», για να απαντήσει απαξιωτικά ο χρυσαυγίτης βουλευτής: « Αν δεν βγαίνεις να πας να πουλήσεις καμία εγκυκλοπαίδεια». Ενώ ο έτερος βουλευτής του εθνικιστικού συνδέσμου κ. Γ. Γερμενής(αποκαλούμενος και... Καιάδας) επιτέθηκε στον κ. Γεωργιάδη λέγοντάς του «εσύ φοράς ρόλεξ 7.000, εγώ δούλευα σε φούρνο».

***
 Ο κ. Αλ. Τσίπρας στην ομιλία του το πρώτο που έκανε ήταν να... καλωσορίσει τον Πρωθυπουργό στη Βουλή: «Κάναμε τέσσερις μήνες να σας δούμε» του είπε, και προέβλεψε ότι την επόμενη φορά που θα παραστεί ο κ. Σαμαράς στη Βουλή θα είναι για να ακούσει τις... προγραμματικές δηλώσεις του ΣΥΡΙΖΑ. Κάτι τέτοια έλεγε ο κ. Τσίπρας και ο κ. Σαμαράς έφυγε από την αίθουσα, προκαλώντας και πάλι την αντίδραση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας: «Είναι δυνατόν ο Πρωθυπουργός να μείνει στην καρέκλα του στη Βουλή, είχε σοβαρότερα πράγματα να κάνει...» Αλλά σε λίγα λεπτά ο κ. Σαμαράς ξαναμπαίνει στην αίθουσα και λέει στον κ. Τσίπρα: «Χαίρομαι πολύ, την άλλη φορά που θα απουσιάσω από την αίθουσα για εθνικό λόγο, να ζητώ την άδειά σας», χειροκροτούμενος από βουλευτές της ΝΔ.


***
 Ήταν τέλος και οι Κινέζοι. Την ώρα που διεξαγόταν η συζήτηση στη Βουλή και την ώρα που ο κόσμος έξω, εν μέσω βροχής, διαδήλωνε ο Γιαννιώτης βουλευτής και πρώην υπουργός της ΝΔ κ. Κ. Τασούλας είχε άλλες έννοιες. Ανακάλυψε,ότι κάποιοι Κινέζοι είχαν  αντιγράψει στα... κινέζικα την ετικέτα του κρασιού «Κατώι», και το πουλούσαν με το ίδιο όνομα. Έδωσε εντολές σε δικηγόρους να επέμβουν.


==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"
http://stoxasmos-politikh.blogspot.gr/2012/11/blog-post_7744.html#more