Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

Ρωσία: “Μας έχει “κουράσει” η Ε.Ε θα αντιδράσουμε”


Η Ρωσία χάνει την υπομονή της και πλέον απειλεί την Ε.Ε με “ασύμμετρες” απαντήσεις, εάν συνεχίσει να την καθυστερεί στο θέμα της βίζας.
Αυστηρή προειδοποίηση προς τις Βρυξέλλες σχετικά με το ζήτημα των θεωρήσεων βίας απηύθυνε σήμερα η Μόσχα.
Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε σήμερα ο πρέσβης ειδικός καθηκόντων του ρωσικού ΥΠΕΞ Ανβάρ Αζίμοφ προς τους δημοσιογράφους και τους ανταποκριτές σχετικά με την πορεία των διαπραγματεύσεων της χώρας με την ΕΕ για το ζήτημα της κατάργηση των θεωρήσεων βίζας χρησιμοποίησε δραματικούς τόνους για να περιγράψει τη στάση των Βρυξελλών. Ο Ρώσος διπλωμάτης επανέλαβε πως σε αντίθεση με την ΕΕ που διαρκώς χρονοτριβεί προβάλλοντας παιδικές δικαιολογίες, η χώρα του έχει ολοκληρώσει όλα τα προαπαιτούμενα.
Ενδεικτικό της δυσαρέσκειας που υπάρχει στη ρωσική πλευρά, είναι η προθεσμία που έβαλε Αβνάρα Αζίμοφ λέγοντας πως έναν μέχρι το τέλος του 2013 οι Βρυξέλλες δεν έχουν εκπληρώσει τις υποχρεώσεις τους σχετικά με το συγκεκριμένο ζήτημα, τότε η χώρα του θα αναγκαστεί να απαντήσει με “ασύμμετρο χτύπημα”.
Φυσικά αν αντικαταστήσουμε την Ε.Ε με την Γερμανία, θα δούμε την γεωπολιτική σύγκρουση που έχουν ξεκινήσει οι Γερμανοί και με τους Ρώσους (όπως και με Αμερικάνους, Κινέζους, σύντομα και τους Γάλλους) θεωρόντας ότι θα μπορέσουν να ανταπεξέλθουν σε πολλά μέτωπα ταυτόχρονα. Η παρόρμηση στο αίμα τους για κυριαρχία τους κάνει απρόσεκτους, όπως και στους δυο πρώτους Παγκόσμιους Πολέμους.
defencenet.gr