Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

Φωτιά στην «γαλάζια» Κ.Ο.


Στα κάγκελα έχουν βγει οι βουλευτές με τις συνεχείς πράξεις νομοθετικού περιεχομένου

Στα κάγκελα έχουν βγει οι βουλευτές με τις συνεχείς πράξεις νομοθετικού περιεχομένου

Ακόμα και γαλάζιοι βουλευτές, οι οποίοι δεν θέλουν να τα πουν δημόσια για να μην κάνουν κακό στην κυβέρνηση κάνουν λόγο για πλήρη απαξίωση της Βουλής αλλά και ότι η κυβέρνηση τους βλέπει πλέον ως κομπάρσους. Η διαμαρτυρία τους αφορά τις συνεχείς πράξεις νομοθετικού περιεχομένου.

Αυτοί που έχουν για τα καλά "τρελαθεί" με αυτά που βλέπουν είναι οι παλαιότεροι βουλευτές, οι οποίοι άλλη Βουλή γνώρισαν και δεν χαίρονται καθόλου με τη σημερινή εικόνα. Προειδοποιούν μάλιστα ότι αν η φάμπρικα των πράξεων νομοθετικού περιεχομένου συνεχιστεί η κυβέρνηση θα το βρει μπροστά της ακόμα και από κυβερνητικούς βουλευτές.

Όσον αφορά την πράξη νομοθετικού περιεχομένου; Είναι το δικαίωμα που δίνει το άρθρο 44 του Συντάγματος με βάση το οποίο "Σε έκτακτες περιπτώσεις εξαιρετικά επείγουσας και απρόβλεπτης ανάγκης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μπορεί, ύστερα από πρόταση του Υπουργικού Συμβουλίου, να εκδίδει πράξεις νομοθετικού περιεχομένου.

Oι πράξεις αυτές υποβάλλονται στη Bουλή για κύρωση μέσα σε σαράντα ημέρες από την έκδοσή τους.

Aν δεν υποβληθούν στη Bουλή μέσα στις προαναφερόμενες προθεσμίες ή αν δεν εγκριθούν από αυτή μέσα σε τρεις μήνες από την υποβολή τους, παύουν να ισχύουν στο εξής".

Με απλά λόγια οι πράξεις νομοθετικού περιεχομένου ισχύουν ως κανονικός νόμος με την δημοσίευσή τους στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως χωρίς να έχουν περάσει από τη Βουλή. Έτσι όταν θα πάνε προς κύρωση στη Βουλή μέσα στους επόμενος τρεις τα αντάρτικα θα έχουν ηρεμήσει!!!
http://www.parapolitika.gr/ArticleDetails/tabid/63/ArticleID/518749/Fotia-stin-%C2%ABglazia%C2%BB-K-O.aspx