Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

Τα «δανεικά» θα επιστραφούν με τρόπο ελληνικό




Γι’ αυτό λοιπόν τόσο ντόρος! Η προσοχή μας επικεντρωνόταν στην Γερμανία, ενώ το Δ.Ν.Τ. (Η.Π.Α.) έμενε στο απυρόβλητο. Όπως πάντα, κοιτούσαμε το δέντρο, αγνοώντας το δάσος. 

Τώρα μας προσδένουν για τα επόμενα χρόνια, λένε, στο Δ.Ν.Τ. και η Wall Street θα επιβλέπει, υποτίθεται, την οικονομία της Ευρώπης. Το θέμα είναι ότι, λόγω διαφορετικών συμφερόντων, δεν θα τα βρίσκουν οι πολιτικοί, ούτε οι τεχνοκράτες μετά και θα παρουσιαστεί ως λύση το παγκόσμιο κέντρο αποφάσεων.

Μας παρουσιάζουν το δολάριο ως ισχυρότερο του ευρώ, που ίσως να είναι. Ωστόσο και εκείνο ασθενεί σε μια χώρα υπερχρεωμένη και γεωπολιτικά αποδυναμωμένη σε σχέση με άλλες εποχές. Επομένως έρχεται η ώρα που θα προταθεί η επιβολή ενιαίου παγκόσμιου νομίσματος ή ακόμα η κατάργηση των χρηματικών συναλλαγών και η προώθηση των τραπεζικών. Όλα θα «δουλεύουν» με αριθμούς δηλαδή.

Η ιστορία έγραψε για το ποιοι μας έβαλαν στην Ευρωζώνη με ψεύτικα νούμερα και ποιοι μας έβαλαν εξ” αρχής στο Δ.Ν.Τ., δίχως μάλιστα πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική, προκειμένου να διαθέτουμε τουλάχιστον κρυφούς «άσσους» στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές.

Ο αγώνας δεν σταματάει, ούτε θα σταματήσει ποτέ. Αυτή είναι η μοίρα του Ελληνισμού, την οποία πρόθυμα δεχόμαστε χιλιετίες τώρα.  Την στιγμή αυτή, που κάποιες μάσκες έχουν πέσει, ίσως βλέπουμε καθαρότερα τα πράγματα. Σύντομα, λοιπόν, θα φανεί ποιος από τους πολιτικούς πραγματικά επιθυμεί αντίσταση, ποιος δεν επιθυμεί και ποιος κάνει ότι επιθυμεί προς άγραν ψήφων. Τρόποι πάντα υπάρχουν, αρκεί να υπάρχει θέληση.

Όσο για τον υπερδανεισμό της Ελλάδας με χρήμα που δεν παράχθηκε ποτέ και έχει συγκεντρωθεί στα χέρια ορισμένων, που ονειρεύονται, αφού εγκλώβισαν τις δημιουργικές δυνάμεις του τόπου, να πατήσουν πόδι στην ιερή τούτη γη, ένα έχουμε να πούμε: Το δάνειο, όταν έρθει η ώρα, θα το πάρετε πίσω μέχρι τελευταίας δεκάρας. Με τρόπο ελληνικό, όμως, και όχι αυτόν που μας μάθατε τις τελευταίες δεκαετίες! 

Ξέρετε εσείς…

Πηγή: Πυγμή