Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

Να πληρώσουν τα υποζύγια…



Γράφει ο Ιάκωβος Ποθητός

Οι πολιτικοί μας δυνάστες, είχαν κι έχουν πάντα στο μυαλό τους, πως θα προστατευτούν πρώτα οι ίδιοι και μετά τα παιδιά τους!

Γι’ αυτό, οι μεγάλοι συνταγματολόγοι μας και σπουδαίοι άνδρες του Κοινοβουλίου, δέχθηκαν την αναθεώρηση του Συντάγματος και ειδικότερα την τροποποίηση του άρθρου 89 «Περί ευθύνης υπουργών» που ουσιαστικά έδινε ασυλία στους υπουργούς ακόμα κι αν τελούσαν κακουργηματικές πράξεις! Μάλιστα ο Ευάγγελος Βενιζέλος ήταν ο εισηγητής του σχετικού νόμου! Κι οι συνταγματολόγοι αυτοί, έγραψαν στα παλιά τους τα παπούτσια το άρθρο 4 του Συντάγματος «Περί ισότητας πολιτών»! Αυτοί είναι οι έντιμοι και δημοκράτες πολιτικοί που καταδυναστεύουν τον Ελληνικό λαό.

Αυτοί λοιπόν οι πατριώτες πολιτικοί, που τόσο νοιάζονται για την Ελλάδα και τους Έλληνες, σκέφτηκαν (έλα τώρα, μην το παίρνετε αυτό στα σοβαρά ότι σκέφτηκαν, ένα αστείο κάναμε!) πως για τους καταχρεωμένους Δήμους φταίνε οι δημότες και γι’ αυτό το λόγο, θα πρέπει να πληρώσουν τα «φέσια» που δημιούργησαν οι εκάστοτε δήμαρχοι!

Κανένας έλεγχος για κακοδιαχείριση, κανένας έλεγχος για κατασπατάληση Δημοσίου χρήματος, κανένας έλεγχος για ιδιοποίηση χρημάτων των Δήμων δεν πρέπει να γίνει πρώτα! «Αποφασίσαμε και διατάξαμε» πως δεν πρέπει να ελεγχθεί το γιατί έφθασε ένας Δήμος στην χρεοκοπία αλλά πρέπει τα χρέη να τα πληρώσουν οι δημότες! Όπως ακριβώς έγινε και με τους πολιτικούς που αφού καταχρέωσαν την χώρα, σήμερα καλούν τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους (όχι τους εφοπλιστές κι τους βιομήχανους) να πληρώσουν το δικό τους φαγοπότι.

Γιατί πάρθηκε όμως αυτή η απόφαση;

Μα γιατί (όπως έχουμε ξαναγράψει) οι δήμαρχοι είναι «παιδιά» του ίδιου συστήματος, συγγενείς πολιτικά με τα κόμματα και τους πολιτικούς. Γίνεται λοιπόν να καταλογίσουμε ευθύνες στα «παιδιά» μας όταν μέρος της κακοδιαχείρισης και της κατασπατάλησης του Δημοτικού χρήματος έχει αφετηρίες υπουργικά γραφεία;

Έτσι λοιπόν, το Μεσοπρόθεσμο προβλέπει την αύξηση του Τέλος Ακίνητης Περιουσίας  που εισπράττεται μέσω της ΔΕΗ έως και δέκα φορές παραπάνω!

Καλείται δηλαδή ο δημότης να πληρώσει στο δεκαπλάσιο το Τέλος Ακίνητης Περιουσίας, όχι γιατί φταίει αυτός αλλά γιατί οι δήμαρχοι έκαναν πάρτι με τα χρήματα του Δήμου!

Υπάρχουν Δήμοι, που πρωταγωνιστούν τόσο στα χρέη όσο και στα «οικογενειακά κουκουλώματα» που προκαλούν τον κάθε πολίτη.

Έχουν καταγγελθεί από δημάρχους προηγούμενες διοικήσεις για κακοδιαχείριση, όμως οι πομπώδης καταγγελίες ποτέ δεν ελέχθησαν από την Δικαιοσύνη. Είτε γιατί δεν έφθασαν ποτέ σε αυτήν είτε γιατί κάποιο αόρατο χέρι τις τοποθετούσε στο «ψυγείο»!

Πολίτες κατά καιρούς, έχουν προσφύγει στην Δικαιοσύνη ή στα αρμόδια όργανα για παρανομίες, παρατυπίες, κακοδιαχείριση των δημάρχων, όμως ποτέ δεν έγινε κάποιος έλεγχος, δεν δόθηκε μια απάντηση, έστω για τα μάτια!

Όλα αυτά γιατί «είμαστε όλοι μια ωραία ατμόσφαιρα»!

Οι πολιτικοί δολοφόνοι της όποιας ελπίδας έχει εναπομείνει στους Έλληνες, δεν νοιάζονται αν οι εργαζόμενοι μπορούν να πάρουν στα παιδιά τους ψωμί, αν μπορούν να τα σπουδάσουν. Δικά τους παιδιά είναι;

Βλέπουν τους πολίτες σαν υποζύγια, υποχρεωμένους να πληρώνουν τις λάθος επιλογές τους, τις μίζες των υπουργών και των κομμάτων, αλλά και τα εγκλήματα που έκαναν τα «παιδιά» τους, οι δήμαρχοι και οι δημοτικοί σύμβουλοι που με τις αποφάσεις τους και την διαχείριση που έκαναν, οδήγησαν τους Δήμους στην χρεοκοπία.

Τώρα θα πει κανείς, το παιδί έχει σαν παράδειγμα τον γονιό! Κι όταν ο γονιός είναι επιρρεπής στις «μίζες», όταν αδιαφορεί για τους πολίτες, όταν ξεπουλάει ανερυθρίαστα την χώρα, το «παιδί» ποιον δρόμο θα ακολουθήσει; Συνήθως τον ίδιο!

Δεν ξέρω αν ποτέ τα υποζύγια θα ξυπνήσουν, θα εξεγερθούν.

Αυτό που με σιγουριά γνωρίζω είναι το ποιοι μας κυβερνούν. Είναι εκείνοι που ευθύνονται για την χρεοκοπία της Ελλάδας, είναι εκείνοι που επέβαλαν με νόμο να μην τιμωρούνται οι υπουργοί ακόμη και για κακούργημα, είναι εκείνοι που παρέδωσαν τα κλειδιά της χώρας στους Γερμανούς, στους δανειστές μας.

Καρτερικά θα περιμένω «Πότε θα κάνει ξαστεριά…»