Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

Γειά σου, αντωνάκη στρατηγέ : Όποιος κάνει πίσω τώρα είναι λιποτάκτης



Τι λέει στο newsbeast.gr στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού

Βαριά είναι η ατμόσφαιρα στην κυβέρνηση μετά τη χθεσινή οριακή πλειοψηφία που καταγράφηκε στη Βουλή, την διαφαινόμενη διάσπαση των δυνάμεων του ΠΑΣΟΚ και την επιμονή της ΔΗΜΑΡ να μην 
ψηφίσει τα μέτρα εφόσον περιλαμβάνονται τα εργασιακά.

Με τον κυβερνητικό συνασπισμό φανερά πλέον διηρημένο ο Α. Σαμαράς εμφανίζεται αποφασισμένος να προχωρήσει με την ελάχιστη έστω απαιτούμενη πλειοψηφία στη Βουλή καθώς όπως επισημαίνει στο newsbeast.gr στενός του συνεργάτης «αυτή τη στιγμή όποιος κάνει πίσω είναι λιποτάκτης.

Η τύχη της χώρας κρέμεται τις επόμενες ημέρες σε μια κλωστή» .Αυτό θα είναι και το κεντρικό μότο της ομιλίας Σαμαρά την Δευτέρα στην συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας η οποία συγκαλείται εκτάκτως και εν μέσω ενός θολού τοπίου στον κυβερνητικό συνασπισμό.

Την Δευτέρα άλλωστε ξεκινά η κρίσιμη εβδομάδα ,αυτή που θα καθορίσει τις εξελίξεις και στην οικονομία αλλά και στην πολιτική σκηνή της χώρας: Την προσεχή Τετάρτη με την ψήφιση του «πακέτου» της συμφωνίας με την τρόικα, και τη η ψηφοφορία για την έγκριση του κρατικού προϋπολογισμού για το 2013 που είναι προγραμματισμένη για το μεθεπόμενο Σαββατοκύριακο λίγες ώρες πριν από το κρίσιμο Eurogoup της 12ης Νοεμβρίου για την εκταμίευση της δόσης των 31,5 δισ. ευρώ.